Pokladni običaj Buša, kojega su početkom 18. stoljeća hrvatski Šokci preseljenjem donijeli u mađarski grad Mohač, postao je 2009. zaštićen UNESCO-om


Dvodnevno predstavljanje narodnih običaja sokačkih Hrvata iz Mađarske održava se u Zagrebu pod nazivom - Pohod buša iz Mohača.

Vezani članci Oštećene zgrade nakon potresa u Zagrebu - 4 Nakon potresa, u Zagrebu s oštećenih zgrada padaju cigle: "S krova je sletio komad. Tresla sam se i plakala. A u blizini su tri škole" Kontejneri kod Velesajma - 2 Kod zagrebačkog Velesajma postavljena dva kontejnera za punkt za testiranje na koronavirus

Pokladni običaj Buša, kojega su početkom 18. stoljeća hrvatski Šokci preseljenjem donijeli u mađarski grad Mohač, postao je 2009. zaštićen UNESCO-om.

Buše iz Mohača danas su gostovale u Zagrebu gdje su bukom i maskama tjerali zimu iz grada.

Na zagrebačkom se trgu našla i bivša premjerka Jadranka Kosor koju su, kada je razgovarala s prijateljicom, odlučili razveseliti zamaskirane Buše.

Jedan od njih mrežom je ulovio njenu prijateljicu te je Jadranka Kosor spremno priskočila u pomoć svojoj prijateljici.(VLM)