Jabuke - 5
Jabuke - 5 Foto: Getty Images

Jabuke Idared s OPG-a iz Križevaca imaju povećanu količinu pesticida dimetoata i ometoata, zbog čega su povučene s tržišta.


Ministarstvo poljoprivrede u četvrtak je objavilo da jabuke Idared, berba 2021. iz Hrvatske, nisu u skladu s Uredbom (EZ) br. 396/2005 Europskog parlamenta i Vijeća od 23. veljače 2005. o maksimalnim razinama ostataka pesticida u ili na hrani i hrani za životinje biljnog i životinjskog podrijetla i o izmjeni Direktive Vijeća 91/414/EEZ.

Vezani članci Nova varijanta koronavirusa, ilustracija Omikron najvjerojatnije i u Hrvatskoj: "Prisutne su mutacije karakteristične za novi soj" Prijevoz COVID pacijenta, ilustracija U Hrvatskoj 4465 novih slučajeva, preminule još 54 osobe: Provjerite stanje po županijama

Proizvoda više nema na tržištu zbog povećane količine pesticida, a na stranici HRana, na kojoj se objavljuju obavijesti o povlačenju ili opozivu proizvoda s tržišta, objavljeni su detalji o proizvodu.

Referenca: 2021.075HR
Datum slučaja: 1. 10. 2021
Zadnja izmjena: 7. 10. 2021
Kategorija proizvoda: voće i povrće
Rizik: ozbiljan
Tip obavijesti: Obavijest za informaciju
Radnja izvršena: nema zaliha
Status distribucije: distribucija ograničena na zemlju koja radi prijavu
Proizvod: Jabuke Idared
Proizvođač: OPG PREMEC MARIJA, Mali Carevdar, Križevci
Serija: Berba 2021.
Objavljeno u RASFF potrošačkom portalu: nije objavljeno do sad
Objavljeno na stranicama HAPIH-a: nije objavljeno do sad
Zemlja prijave: Hrvatska
Porijeklo: Hrvatska
Distribuirano: Hrvatska

OVDJE provjerite koji su još proizvodi povučeni s tržišta u posljednje vrijeme.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju