Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor rekla je danas na primanju za novinare u središnjici stranke kako 'bilo koja stranka nije jaka samo koliko je jako vodstvo i ne ovisi o tome tko je na njenom čelu, već je jaka koliko je jako članstvo i koliko ima osjećaj da je važno'.


Kosor je kazala da će se ubrzo na Predsjedništvu i drugim stranačkim tijelima dogovoriti o unutarstranačkim izborima, a proces će, kazala je, trajati dva do tri mjeseca i završiti Izbornim saborom HDZ-a.

'Mi se danas moramo brinuti tko će stranku voditi za deset ili petnaest godina', rekla je Kosor podsjetivši da je upravo ona na rujanskom saboru stranke najavila jačanje demokratskih procesa u funkcioniranju stranke.

Istaknula je da je HDZ stranka koja se već od izborne noći priprema za izbore, prije svega lokalne za koje su pripreme već počele, te za Europski parlament.

Naglasila je kako je završetak pregovora s Europskom unijom uspjeh koji će biti zapisan u povijesti HDZ-a jer "smo pokazali dovoljno strpljenja i znanja, i iznad svega upornosti, da završimo pregovore do kraja lipnja".

Dodala je i kako je to bilo ključno, jer je u travnju i svibnju bilo malo onih koji u u to vjerovali - i u Europskoj komisiji, EU i u Hrvatskoj.

Kosor je istaknula kako završetak pregovora s EU smatra osobitim dostignućem HDZ-a napomenuvši kako će ta stranka dati sve od sebe da referendum o ulasku Hrvatske u EU uspije, da na njega izađe što više birača i odluka o ulasku Hrvatske u EU bude nedvojbena.

Zahvalivši novinarima na dosadašnjoj suradnji, predsjednica HDZ-a rekla je kako će se i osobno zauzimati da ona bude još bolja. 'Da (suradnja) bude dobra, iskrena i da budemo još otvoreniji, pristupačniji i koliko je moguće zajedno smanjimo neželjene 'šumove' koji izazivaju probleme i vama i nama', kazala je Kosor.

U ime novinara na suradnji je zahvalio novinar Nove TV Mislav Bago.

Vezani članci Hrvoje Krešić Hoće li nakon ukidanja prireza građanima porasti plaće? Novinar Dnevnika Nove TV otkriva: "Vrag je u detaljima" Slika nije dostupna Kosor i Hrg: HDZ i HSS imaju prostora za suradnju
Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju