Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nezavisna zastupnica Jadranka Kosor pokrenut će inicijativu zakonskih izmjena po kojima bi stranka, ako izbaci zastupnika, trebala u proračun vratiti - 325.725 kuna, a za zastupnicu i 10 posto više!


Nezavisna zastupnica Jadranka Kosor najavila je pokretanje inicijative za izmjenu Zakona o financiranju političkih aktivnosti i izborne promidžbe kojom bi se, u slučaju da neki zastupnik napusti stranku ili iz nje bude izbačen, novac koji je stranka dobila za njega, morao vratiti u državni proračun.

'Na državnoj se razini za zastupnika ove godine daje 325.725 kuna, odnosno deset posto više za zastupnicu, a ako se zbog odlaska ili isključenja broj zastupnika u nekom klubu smanji novac i dalje ostaje tom klubu', ustvrdila je Kosor na konferenciji za novinare, ocjenivši to nelogičnim.

Vezani članci Jadranka Kosor Kosor se prisjetila teškog djetinjstva i ponovila kako ju je očuh pokušao zlostavljati: "Rekla sam majci ili on ili ja" Slika nije dostupna Zastupnicima novac iz proračuna, donosimo koliko to iznosi po strankama

>>Kosor: Kad su me isključili iz stranke u HDZ-u su prekršili zakon, Ustav i moja ljudska prava

Riječ je o puno novaca i zašto se ta sredstva ne bi vraćala u proračun i primjerice preusmjerila za sklonište za žene žrtve nasilja, zapitala se. Na upit kako se takve inicijative sjetila sada, a ne dok je bila premijerka uzvratila je kako 'tada nije uočila taj detalj u zakonu'.

Također je najavila da će u okviru inicijativa koje pokreće s Klubom zastupnika HGS-a, predložiti i izmjene Kaznenog zakona u kojem više nema kategorije nasilničkog ponašanja u obitelji, zbog čega, tvrdi, zastaju neki sudski procesi. Predložit će i da u Odboru za europske poslove, koji bi trebao nadzirati suradnju vlade i Sabora u europskim poslovima, sjede predstavnici svih klubova u Saboru, a ne da on bude 'odbor u kojem će se nadjačavati najjači'.

>>Kujundžić istupio iz HDZ-a: To je interesna, a ne demokratska zajednica!

Upitana kako se osjeća danas na 24. obljetnicu osnutka HDZ-a uzvratila je kako je za nju danas običan radni dan. Puno joj je teže, priznala je, bilo prošle godine kada je vodstvo HDZ-a, iako je još bila članica stranke, nije pozvalo na svečanu sjednicu, nego tek na nogometnu utakmicu.

Najavila je i skoru kavu s Milanom Kujundžićem, koji je nedavno napustio HDZ, dodavši kako to nisu susreti iz kojih bi se trebalo bilo što očekivati.

'Ja sam uvijek da se kave popiju', rekla je nezavisna zastupnica Jadranka Kosor. (HINA)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook