Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ide na Ustavni sud

Kosor: Kad su me isključili iz stranke u HDZ-u su prekršili zakon, Ustav i moja ljudska prava

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivša premijerka i predsjedniva HDZ-a iz te je stranke izbačena u travnju ove godine, a zbog toga se odlučila obratiti Ustavnom sudu. Kaže da je HDZ time prekršio zakon, Ustav i njena ljudska prava.

Bivša premijerka i predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor potvrdila je danas da je prije dva dana Ustavnom sudu podnijela zahtjev za ocjenu ustavnosti odluke kojom je isključena iz stranke.

Pročitajte i ovo Vesna Pusić (Foto: Dnevnik.hr) Pregovori o sastavljanju Vlade Pusić: Nalazimo se u velikoj opasnosti; Kolakušić podnosi ostavku, poznato tko će ga zamijeniti u Saboru Božo Petrov "Izbrisat će Hrvate" Petrov se obrušio na HDZ: "Protiv smo da se Hrvate šalje u inozemstvo, a dovodi svjetsku sirotinju"

Novinarima u Saboru je kazala da je podnijela zahtjev i Ministarstvu uprave, a objasnila je da se, zajedno sa svojim odvjetnikom Krunislavom Olujićem, na ustavnu tužbu odlučila jer je čvrsto uvjerena da postupak njezina isključenja iz HDZ-a nije bio u skladu sa zakonom, Statutom HDZ-a i Ustavom.

>> 'A da Ustavom političarima zabranimo da imaju ljubavnice?'

'Radi se i o kršenju ljudskih prava, ali na početku i na kraju svega, o poštovanju zakona. Statut HDZ-a i djelovanje u skladu s tim statutom moraju biti u skladu sa zakonom i Ustavom. Ovo je još jedan moj korak kako bih zaštitila sebe, ali i druge koji će se naći u sličnoj situaciji. To nije usmjereno protiv nikoga, to je samo za zaštitu zakona i Ustava RH', rekla je Kosor.

Njezin korak u HDZ-u danas nisu željeli komentirati, a poručili su tek da je to za stranku završena priča. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene