Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Što je radio kapetan Dragan?

'Izvukli smo četiri tijela i svi su bili izmasakrirani'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prema optužnici za kapetana Dragana, zarobljene su hrvatske vojnike i policajce on i njegove zoglasne Alfe zatvarali u crkvicu, a potom ih zlostavljali, mučili i ubijali.

'Dobili smo šest tijela razmjenom, a četiri smo mi sami izvukli i oni su bili svi masakrirani. A što se tiče ovih četiri vojnika koja su bila zarobljena, točno je da ih je kapetan Dragan u jednom trenutku zaštitio, ali zaštitio ih je vrlo vjerojatno da bi možda imao neki alibi', rekao je Danijel Kotlar, ratni zapovjednik 113. brigade.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Uložio novu žalbu Kapetan Dragan tuži Hrvatsku, želi van iz zatvora Slika nije dostupna Ratni zločin mučenja Australska sutkinja: 'Kapetan Dragan' počinio ratni zločin!

Mještani Bruške danas se nerado prisjećaju događaja za vrijeme okupacije. Većina su u to vrijeme izbjegli u Zadar. Ostalo je samo nekoliko staraca koji tvrde da ih Alfe nisu uznemiravale. 'Radite vaše polje kaže i ne bojte se nikoga, ako bude tko vas dirao javite se Kapetanu', rekla je Marija Čačić Bruška.

>> Odbačena žalba kapetana Dragana

Pokolji su se ipak događali. Nekoliko kilometara dalje u zaseoku Marinovići nekoliko dana prije Božića '91. ubijeno je 10 civila. Mile Marjanović do danas nije saznao tko je odgovoran za smrt njegovih roditelja. 'Evo tu su ubili moga ćaću i mater, tu, i još dvi žene, jednu gluhonjemu i, ovu, nevistu joj. Došli su jednu veče, po mraku, po noći i koga su uvatili izveli vanka prid zid i ubili', mrekao je Mile Marinović.

>> Kapetan Dragan podnosi prvu i zadnju žalbu?

Uz ubojstva u Briševu Lisca, kako su ga zvali hrvatski vojnici, tereti se i za zločine na kninskoj tvrđavi i u Glini. Popis je dug, a pravda spora, obitelji žrtava ipak se nadaju da će biti i dostižna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene