Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vrhovni sud je, po neslužbenim informacijama, vrlo vjerojatno bivšem premijeru i predsjedniku HDZ-a Ivi Sanaderu ukinuo nepravomoćnu presudu u slučaju Fimi medija i odredio mu jamstvo za izlazak iz istražnog zatvora.


Izvor koji je želio ostati neimenovan, rekao je u četvrtak Hini kako je prilično siguran da je Sanaderu ukinuta presuda uz jamstvo. Pokaže li se ta informacija točnom, Sanader će uskoro izaći iz zatvora u Remetincu.

Vezani članci Slika nije dostupna Slučaj Fimi media: Sanader možda već danas na slobodi Slika nije dostupna Uskok smatra da Ivi Sanaderu treba uzeti još skoro 8,5 milijuna kuna

Neslužbeno se doznaje da bi odluka vijeća Vrhovnog suda u slučaju Fimi medija mogla biti objavljena tijekom poslijepodneva.

Vrhovni sud o svojoj odluci treba obavijestiti prvostupanjski Županijski sud, koji potom treba obavijesti zatvor u Remetincu.

Fimi media: Hoćemo li danas doznati odluku o Ivi Sanaderu?

Glasnogovornik Županijskog suda Krešimir Devčić izjavio je Hini da još nisu dobili nikakvu obavijest od Vrhovnog suda.

Vrhovni sud tri dana je razmatrao žalbe okrivljenika i Uskoka u korupcijskom slučaju Fimi media, u kojem je Sanader bio nepravomoćno osuđen na devet godina zatvora, te povrat nezakonito stečenih 15,27 milijuna kuna.

Nije poznato kakvo je stajalište Vrhovni sud zauzeo u odnosu na žalbe ostalih optuženika, među kojima je i HDZ koji je u prvostupanjskom postupku kao pravna osoba kažnjen s pet milijuna kuna i oduzimanjem nezakonite koristi od 24,2 milijuna kuna. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook