Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ministarstvo potvrdilo

Izvidi protiv Davora Domazeta Loše

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Protiv Davora Domazeta Loše u tijeku su izvidi, potvrđeno je iz Ministarstva pravosuđa, koje u opsežnom dokumentu odgovara na izvješče AI u kojem između ostalog stoji da nisu otvorene određene istrage oko mogućih ratnih zločina.

U odnosu na Davora Domazeta - Lošu provode se izvidi, bez obzira što je Haag ustupivši predmet na jednom od sastanaka kazao kako za njega nije bilo dovoljno dokaza za podizanje optužnice. Izvidi se provode na temelju zapovjedne odgovornosti, potvrđeno je iz Ministarstva.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Akcijom Medački džep zapovijedao je Domazet Lošo' Slika nije dostupna 'Akcijom Medački džep zapovijedao je Domazet'

>> DORH: AI nije razlog zbog kojeg istražujemo Merčepa

>> Ministarstvo: AI izjednačava odgovornost za rat '91.

'Tako se Ministarstvo, između ostalog, osvrće na činjenicu da AI iznosi zabrinutost kako Državno odvjetništvo RH nije otvorilo istragu za zločine počinjene u Medačkom džepu. 'Navedeno ne odgovara istini budući da, zbog postojanja osnovane sumnje da su pripadnici Hrvatske vojske u vremenskom razdoblju od 9. do 12. rujna 1993. godine tijekom vojne akcije 'Džep 93' zarobili više civilnih osoba, te pripadnika Vojske Republike Srpske krajine koje su putom usmrtili, kao i da su u razdoblju od 10. do 20. rujna 1993. godine organizirano vršili rušenje kuća i pljačkanje istih, policijski službenici Policijske uprave zagrebačke u suradnji s Županijskim državnim odvjetništvom u Zagrebu provode kriminalističko istraživanje u svezi kaznenih djela ratnog zločina protiv civilnog stanovništva.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene