Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"materijalno važne informacije"

Izvanredna uprava posrnulog koncerna objavila dokumente: Evo koliko danas vrijedi Agrokor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kompanije unutar sustava Agrokora vrijede između 1,8 i 3,8 milijardi eura, tvrdi izvanredna uprava Agrokora u objavljenim dokumentima.

Izvanredna uprava Agrokora objavila je novi dokument s procjenom vrijednosti kompanija unutar sustava koncerna.

Pročitajte i ovo Ivica Todorić (Foto: dnevnik.hr) Ne propustite u 19:15 sati EKSKLUZIVNO za Dnevnik Nove TV Mislav Bago s Ivicom Todorićem: "Bio je to tajni sastanak, primili su me k'o mafija'' Daniel Markić (Foto: Dnevnik.hr) Odjeci iskaza bivše potpredsjednice Vlade Uskoku Ravnatelj SOA-e: "Dalić nije mogla niti je tražila sigurnosnu provjeru skupine Borg"

"Procijenjena vrijednost koja je raspoloživa za vjerovnike tih društava ukupno se kreće u rasponu od 1,8 do 3,8 milijardi eura", kaže se u priopćenju Agrokora.

Procijenjena vrijednost za svaku od kompanija izražena je u rasponu najniže i najviše procijenjene vrijednosti, a naznačeno je i kako zbog vrijednosti kapitala u ovisnim društvima, vrijednosti non core imovine i namirenja međukompanijskih zajmova, raspoloživa distributivna vrijednost za vjerovnike može biti i veća od prikazanih vrednovanja.

Izvanredna uprava je na svojim internetskim stranicama objavila je "materijalno važne informacije" vezane za pregovore oko uvjeta plana nagodbe. 

"Preliminarno se procjenjuje da do 530 milijuna eura tražbina nastalih prije otvaranja postupka izvanredne uprave ne bi bilo podvrgnuto otpisu i bilo bi ponovno utvrđeno u novoj grupi nakon restrukturiranja. Procijenjeni iznosi su preliminarni i temelje se na trenutnoj pretpostavci da je vrijednost zaloga barem jednaka vrijednosti tražbine za svaku osiguranu tražbinu. S obzirom da su procjene vrijednosti zaloga u tijeku, trenutne procjene osiguranih tražbina koje neće biti podložne otpisu, i stoga će biti ponovno utvrđene, mogle bi se materijalno izmijeniti temeljem rezultata procjena vrijednosti", kaže se u priopćenju izvanredne uprave.

Prema tim procjenama Konzum, primjerice, vrijedi između 140 i  336 milijuna eura, Jamnica između 393 i 577 milijuna eura, a Ledo između 224 i 348 milijuna eura. 

Objavljeni dokument također sadrži i informacije o tražbinama koje su osigurane jamstvima drugih društava unutar sustava Agrokor, kao i već objavljene informacije o plaćanjima starog i graničnog duga dobavljačima.

"Zaključno s krajem ožujka ove godine, predviđa se da će dobavljačima biti isplaćeno preko 490 milijuna eura starog i graničnog duga, što uključuje očekivana daljnja plaćanja graničnog duga, preostala plaćanja starog duga iz alokacija skupine B te ispunjenja trgovinske tranše kredita s prednošću namirenja i refinanciranjem namijenjene dobavljačima. Od tog iznosa oko 188 milijuna eura se odnosi na plaćeni stari dug, a oko 302 milijuna eura su plaćanja graničnog duga, dio kojih je upravo u tijeku", poručuju iz Agrokora.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene