Šef HNS-a Ivan Vrdoljak održao je konferenciju za medije na kojoj je iznio detalje o, kako tvrdi, lažnoj prijavi zbog prijetnji koja je podignuta protiv njega.

Galerija Ivan Vrdoljak (Foto: Borna Filic/PIXSELL) +0 Konferencija za medije Ivana Vrdoljaka (Foto: dnevnik.hr)

Šef HNS-a Ivan Vrdoljak na konferenciji za medije govorio je o napisima prema kojima je protiv njega zagrebačko Općinsko državno odvjetništvo podiglo optužnicu zbog prijetnji koje je uputio telefonom 2015., dok je bio ministar gospodarstva, tadašnjem članu Uprave Nuklearne elektrane Krško Hrvoju Perhariću.

Vezani članci Slika nije dostupna Vrdoljak se žestoko obrušio na Škoru: ''Što je sljedeće? Šetnja Osijekom na tragu Glavaševih crnih košulja?'' Ivan Vrdoljak Vrdoljak: HNS izlazi samostalno na izbore koji su potrebni čim prije

"Odmah na početku želim adresirati i pojasniti stvari – u pitanju je prijava na temelju lažnog iskaza i to ću i dokazati, jer demokratske institucije su temelj demokratskog sustava i bez obzira na to što prijavu odbacujem, institucije poštujem. Nikada nisam prijetio, posebno obitelji, jer je i meni obitelj najveća vrijednost. A sve što želim da izađe iz ovog slučaja jest istina", rekao je Vrdoljak.

"U mandatu gospodina Perharića Republika Hrvatska je izgubila više od dvije milijarde kuna i tada sam želio zaštiti hrvatske interese, poduzetnike i tvrtke", kaže Vrdoljak.

"Čovjek je dao lažni iskaz jer sam ga pozvao na odgovornost štiteći hrvatske nacionalne interese", kaže šef HNS-a.

"Ne da se ne skrivam, nego s ovog mjesta pozivam sve medije, institucije da do zadnjeg detalja istraže poštuje li se međudržavni ugovor i da utvrde jesam li u pravu kada kažem da se ne poštuje", rekao je Vrdoljak na konferenciji.

Vrdoljak je rekao da će neke detalje o postupku iznositi na sudu.

"Ja vam samo imam jednu činjenicu, to nije osobni odnos ministra gospodarstva i kolege Perharića. To je interes RH. I potpuno je irelevantno koji je to sat ili datum bio. Relevantno je da sam tražio odgovornost čovjeka koji je godinama uništavao radna mjesta u Hrvatskoj. Ja prijavu odbijam. To je lažna prijava na lažnom iskazu, ali poštivam instutucije RH", ponovio je Vrdoljak.

Oglasio se i na Facebooku

Vrdoljak tvrdi da je protiv njega podignuta lažna kaznena prijava, zbog čega je sazvao izvanrednu konferenciju za medije. O svemu se jučer oglasio na Facebooku.

"Kao ministar gospodarstva, štiteći interese Republike Hrvatske, tražio sam odgovornost hrvatskog člana Uprave Krškog Hrvoja Perharića zbog nepoštivanja državnog ugovora na hrvatsku štetu. Prema mojim informacijama, na preporuku slovenskih odvjetnika i slovenskog člana Uprave, predloženo je podizanje lažne kaznene prijave. Prijava se temelji isključivo na lažnom iskazu Hrvoja Perharića s ciljem očuvanja isključivo slovenskog interesa. Zbog ponašanja slovenske strane, uz podršku Hrvoja Perharića, Hrvatska gubi stotine radnih mjesta", poručio je Vrdoljak na Facebooku.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju