Sigurno ste mnogo puta čuli onu kako ljubav ide kroz želudac. Dobro to znaju u maloj čokoladarnici koju smo posjetili. Bliži se Valentinovo, narudžbe se gomilaju, a najviše se naručuju čokolade, pogađate, u obliku srca.

Galerija


''Imamo raspon proizvoda od onih priručnih, 20 kuna, nešto jeftinijih pa do nešto skupljih a to su oni personalizirani na kojima ispisujemo ljubavne poruke. Zasada žene više planiraju, više se interesiraju i naručuju'', rekla je Jelena Đuranec Pribetić, vlasnica čokoladarnice.

Vezani članci Duje Ćaleta-Car i Adriana Đurđević Lijepa djevojka Ćaleta-Cara čestitkom za Valentinovo kod svojih pratitelja izazvala divljenje In Magazin: Pravila igre - 1 Što je zajedničko Pravilima igre i pokojnom makedonskom slavuju Toši Proeskom?

Narukvice, prstenje, ogrlice... Pune ruke posla uoči 14. veljače imaju i zlatarnice. ''Početkom godine se mladi počinju pripremati za Dan zaljubljenih, zapravo najromantičniji dan u godini. Dolaze, traže informacije o zaručničkim prstenjima, to nam je ujedno najprodavaniji artikl za Valentinovo'', kaže draguljar Filip Dodić.

S rezervacijama za romantičnu večeru ne čeka se u posljednji trenutak. U restoranima gotovo da i nema slobodnog stola.

''Ovu godinu smo sve išli u crvenima bojama tako da ima rižoto od cikle, nešto s gamberima, losos, kolač od maline, tako da sve bude ta tematika'', kaže Sanja Gregorius, vlasnica restorana.

Blagdan iz snova i za cvjećare. Traže se ruže kao simbol ljubavi. ''Što je ruža dulja to je skuplja. A sad svatko se natječe da je to što dulje, što ljepše'', kaže cvjećar Jurica.

Kupite li recimo personaliziranu bombonijeru platit ćete je 100 kuna. Zlatna narukvica iz novčanika će vam izvući oko 600. Večera 250, ruža 20. Ukupno je to 970 kuna. Što i nije baš mali iznos.

Prema podacima porezne uprave prošle godine na Valentinovo smo potrošili više od 425 milijuna kuna. Godinu prije, na isti dan - oko 407 milijuna.

Industrija ljubavi cvjeta što je dobro za trgovce i ugostitelje. No, treba se s vremena na vrijeme podsjetiti da se ljubav ipak ne krije u novčaniku.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr