Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Studeni ni idućih dana neće opravdati svoje ime. Vrijeme će biti ugodno i toplo, s iznadoprosječnim temperaturama.


U listopadu je bilo razmjerno hladno, a u studenom će biti čista suprotnost. Od samog početka mjerimo iznadprosječno visoke temperature. Ipak, vrijednosti od 20-ak stupnjeva ili čak koji više. nisu dostatne da obore rekorde ovog mjeseca.

Vezani članci Nevrijeme sa susnježicom Zima ne posustaje: Upaljen meteoalarm od žutog do crvenog, temperature iznenađuju, pristižu brojna upozorenja Snježna oluja u Nizozemskoj stvara probleme 01 ''Darcy'' luduje u Nizozemskoj, a u Njemačkoj zbog snijega dosad zabilježene 222 prometne nesreće

U kopnenom području najviše vrijednosti mjerile su se 1963. godine, a duž Jadrana 2004. godine. U Šibeniku je izmjereno čak 28.4 stupnja. Ovakve vrijednosti svakako ne očekujemo, ali idućih nekoliko dana, u studenom sigurno neće biti studeno.

Grijanje na minimumu

Na sjevernom Jadranu danas je posvuda bila južina, a s južinom nam stiže i topao zrak sa Sredozemlja. To će se nastaviti i sredinom tjedna pa još uvijek grijanje možete držati na minimumu. Samo će se stabilizacijom vremena prema vikendu, jutarnja temperatura i ona tijekom noći u kopnenom području ipak malo sniziti.