Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatska užurbano radi na povratku srpskog stanovništva i intenzivira obnovu njihovih stanova i kuća, posebice u područjima od posebne državne skrbi.


Potpredsjednici Vlade, Božidar Pankretić i Slobodan Uzelac u Vukovaru su dodijelili ključeve novih stanova prijeratnim nositeljima stanarskih prava. Vrijednost novoobnovljene stambene zgrade s 97 stanova je 16 milijuna kuna.

Vezani članci Vesna Bosanac i Matea Drmić - 4 Ravnateljica vukovarske bolnice o proboju virusa: "Poznato je kako je ušao u bolnicu, testirali smo sve kontakte zaraženih sestara" Ivan Penava (Foto: Davor Javorovic/PIXSELL) Promocija časnika i dočasnika HV-a postala politička tema: Penava se buni jer je održana u Zagrebu

Primopredaju je s posebnom pozornošću pratio i šef delegacije Europske unije u Hrvatskoj, Paul Vandoren, jer je povratak i zbrinjavanje srpskog stanovništva jedan od preduvjeta ulaska Hrvatske u Europsku uniju.

>> "Nijedna zemlja koja je prošla rat nije učinila toliko za izbjeglice kao Hrvatska"

'U međuvremenu sam živio kao podstanar, selio i mijenjao 4/5 stanova. Jako sam zadovoljan', rekao je povratnik Savo Janjić. 'Iznimno je važno da Hrvatska vrati izbjeglice i nastavi im pružati sve uvjete za povratak', smatra Paul Vandoren.