Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatska užurbano radi na povratku srpskog stanovništva i intenzivira obnovu njihovih stanova i kuća, posebice u područjima od posebne državne skrbi.


Potpredsjednici Vlade, Božidar Pankretić i Slobodan Uzelac u Vukovaru su dodijelili ključeve novih stanova prijeratnim nositeljima stanarskih prava. Vrijednost novoobnovljene stambene zgrade s 97 stanova je 16 milijuna kuna.

Vezani članci Mario Banožić U Gradu Vukovaru bijesni zbog Banožića: "Iz njegova kabineta vršili su pritisak" Andrej Plenković Plenković: ''Ni jedna sredina nije dobila veću potporu Vlade od Vukovara''

Primopredaju je s posebnom pozornošću pratio i šef delegacije Europske unije u Hrvatskoj, Paul Vandoren, jer je povratak i zbrinjavanje srpskog stanovništva jedan od preduvjeta ulaska Hrvatske u Europsku uniju.

>> "Nijedna zemlja koja je prošla rat nije učinila toliko za izbjeglice kao Hrvatska"

'U međuvremenu sam živio kao podstanar, selio i mijenjao 4/5 stanova. Jako sam zadovoljan', rekao je povratnik Savo Janjić. 'Iznimno je važno da Hrvatska vrati izbjeglice i nastavi im pružati sve uvjete za povratak', smatra Paul Vandoren.
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju