Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odlazak legende

'Pešća više nikad neće biti ista': Preminuo Željko Malnar (69)

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Željko Malnar, legendarni televizijski voditelj, putopisac, pustolov, novinar, kolumnist i 'predsjednik Republike Peščenice' iznenada je umro.

U zagrebačkoj Klinici za plućne bolesti Jordanovac
Iznenada je preminuo Željko Malnar (69).

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Neponovljiva figura javnog života Milan Bandić: Potresla me vijest o odlasku Željka Malnara Slika nije dostupna Kultna emisija VIDEO Neki od najboljih trenutaka Noćne more Željka Malnara

>> VIDEO Neki od najboljih trenutaka Noćne more Željka Malnara

Televizijski voditelj, putopisac, istraživač, pustolov, novinar i kolumnist u Hrvatskoj je vjerojatno najveću slavu stekao satiričnom emisijom 'Nightmare Stage', koja se godinama emitirala na OTV-u, a zatim i na televiziji Z1.

>> Milan Bandić: Potresla me vijest o odlasku Željka Malnara

U sklopu te antitelevizijske emisije, koju su obilježavali specifični likovi poput Ševe, Cezara i Jarana, a u kojoj je ugošćavao ljude iz svih sfera društva, obnašao je dužnost predsjednika Republike Peščenice.

Studirao medicinu i eksperimentalnu zoologiju

Malnar je rođen u Zagrebu 12. travnja 1944. godine, a nakon završene gimnazije u Zagrebu studirao je medicinu i eksperimentalnu zoologiju.

Za vrijeme studija organizira putovanja i ekspedicije, kojima je posvetio veći dio svoga života i kojima je kasnije bio i voditelj. Na putovanjima upoznaje razne ljude i kulture.

Autor više od 70 dokumentaraca

Autor je više od 70 dokumentarnih filmova i reportaža iz raznih zemalja s više kontinenata - iz Turske, Jordana, Iraka, Irana, Afganistana, Pakistana, Indije, Šri Lanke, Maldiva, Tajlanda, Paname, Portorika, Ekvadora, Samoe, s južnoga Pacifika, Novih Hebrida (Vanuatua), Salomonovih Otoka...

Godine 1986. zajedno s Bornom Bebekom izdaje knjigu 'U potrazi za staklenim gradom', koja doživljava četiri izdanja.

Željko Malnar će mnogima ostati u lijepom sjećanju, a njegove emisije sigurno će nasmijavati još generacije.

Milan Bandić: 'Naša Pešća više nikad neće biti ista'

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić povodom smrti Željka Malnara poslao je njegovoj obitelji brzojav sućuti. Napisao je kako bez Malnara 'naša Pešća više nikad neće biti ista'.

'Duboko me potresla vijest o odlasku Željka, dragog prijatelja, čovjeka izrazite osobnosti, avanturista, putopisca, novinara... Ostali smo bez osebujne i neponovljive figure javnog života bez koje njegov i naš grad, njegova i naša Pešća više nikad neće biti ista', stoji u brzojavu koji je medijima prenio Bandićev ured.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene