Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Minuta šutnje u skupštini

Iznenada preminuo Ante Todorić, voditelj Zagrebačkih cesta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Zagrebu je iznenada preminuo Ante Todorić, voditelj Zagrebačkih cesta, podružnice Zagrebačkog holdinga.

Današnja sjednica zagrebačke gradske Skupštine je počela minutom šutnje za iznenada preminulog Antu Todorića, voditelja Zagrebačkih cesta, podružnice Zagrebačkog holdinga.

Pročitajte i ovo Nikola Grmoja (Foto: Dnevnik.hr) NIKOLA GRMOJA Stižu reakcije na odluku o izručenju Todorića: "Odluka suda pokazuje da je Todorića do pojave Mosta politika štitila" Ivica i Vesna Todorić (Foto: Pixell) ODOBRENO IZRUČENJE HRVATSKOJ Todorić ostaje na slobodi: Svaki dan se mora javljati policiji i zamrznuta mu je milijunska imovina

Nakon minute šutnje na sjednici je umjesto HSLS-ova zastupnika Darinka Kosora koji je mandat iz osobnih razloga stavio u mirovanje, za gradskog zastupnika prisegnuo Vladimir Andrić. Također, umjesto gradskog zastupnika Neovisnih za Hrvatsku Davorina Karačića u skupštinske klupe ponovno je sjela Ana Lederer, koja je iz Gradske skupštine bila otišla na dužnost pročelnice Gradskog ureda za kulturu. Te je dužnosti razriješena 8. siječnja zbog poništenja natječaja kojim je 1. lipnja 2018. imenovana na tu funkciju.

Sjednica je nastavljena aktualnim satom, na kojem su gradski zastupnici postavljali pitanja gradonačelniku Milanu Bandiću.

Na usvojenom je dnevnom redu 16 točaka, među kojima i prijedlog odluke zagrebačkog gradonačelnika o visini paušalnog poreza po krevetu na području Grada Zagreba.

Odlukom se utvrđuje visina paušalnog poreza na dohodak po iznajmljenom krevetu u sobama, apartmanima, stanovima i kućama za odmor koje se nalaze na području Zagreba. Visina paušalnog poreza određuje se prema razredu turističkog naselja Zagreba i godišnje bi po krevetu, ako gradski zastupnici prihvate prijedlog gradonačelnika Bandića, za razred A iznosila 300 kuna, za razred B 255 kuna, za razred C 210 kuna i za razred D 150 kuna.

U vezi s tom točkom zamjenica gradonačelnika Olivera Majić i pročelnice gradskih ureda za gospodarstvo, te financije i stručne službe gradonačelnika najavile su u Gradskoj skupštini konferenciju za novinare. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene