Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spašavali ga iz Lučke kapetanije

Drama kod Zadra: Iznemogli plivač izvučen iz mora, 400 metara od obale

Iz mora izvučen iznemogli plivač (Foto: Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture) - 3
Iz mora izvučen iznemogli plivač (Foto: Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture) - 3 Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture
Aktualno Galerija Iz mora izvučen iznemogli plivač (Foto: Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture) - 3 Iz mora izvučen iznemogli plivač (Foto: Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture) - 3 Foto: Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture Iz mora izvučen iznemogli plivač (Foto: Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture) - 4 Iz mora izvučen iznemogli plivač (Foto: Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture) - 4 Foto: Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture Iz mora izvučen iznemogli plivač (Foto: Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture) - 2 Iz mora izvučen iznemogli plivač (Foto: Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture) - 2 Foto: Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture +0 Iz mora izvučen iznemogli plivač (Foto: Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture) - 1 Galerija 1/4 >>
Iz mora kod Zadra spašen je iznemogli plivač. Oko 400 metara od obale plivanjem se udaljio 67-godišnji Šveđanin. Osim toga, u tijeku je i potraga u Zadarskom akvatoriju za tijelom zasad nepoznatog utopljenika.

Uspješno je završila akcija spašavanja iznemoglog plivača u moru kod Zadra, izvijestilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture. Akciju spašavanja provela je lučka kapetanija Zadar. U tijeku je i potraga u Zadarskom akvatoriju za tijelom zasad nepoznatog utopljenika.

Spašavanje plivača

Pročitajte i ovo Sudar automobila Ugašen još jedan život Prometna nesreća u okolici Zadra: Poginula je jedna osoba, očevid u tijeku Centar za mlade Zadar - 3 u očekivanju Godota Sramotan primjer nebrige: U velebnu zgradu uložili šest milijuna eura, a zjapi prazna

U subotu u 19 sati službenici Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) zaprimili su poziv očevica o iznemoglom plivaču 300 do 400 metara ispred gradske plaže Puntamika.

Odmah su obaviješteni službenici Lučke kapetanije Zadar, koji su isplovili u spasilačku akciju prema dojavljenoj poziciji, kamo su pristigli u 19.10 sati. U međuvremenu je do plivača doplovila i jedna manja privatna brodica pod hrvatskom zastavom te je voditelj na brodici pomogao službeniku LK Zadar pri izvlačenju plivača iz mora.

Nakon što je spašen plivač, pri svijesti, bez vidljivih ozljeda, ali prilično iscrpljen, prekrcan je na spasilačku brodicu Zadarske kapetanije. Odmah je prevezen u Gradsku luku, kamo su pristali u 19.28 sati. Spašeniku je pružena liječnička pomoć.

Prema podacima Lučke kapetanije Zadar radi se o 67-godišnjem Šveđaninu.

Potraga za tijelom u moru

U subotu u 21.21 sati službenici MRCC Rijeka zaprimili su dojavu očevica o plutajućem, navodno, beživotnom tijelu u moru kod Velog Iža, slijedom čega je u koordinaciji sa Lučkom kapetanijom Zadar i Pomorskom policijom Zadar pokrenuta potražno – spasilačka akcija.

Potraga za sada nije dala rezultata.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene