Iz mora kod Zadra spašen je iznemogli plivač. Oko 400 metara od obale plivanjem se udaljio 67-godišnji Šveđanin. Osim toga, u tijeku je i potraga u Zadarskom akvatoriju za tijelom zasad nepoznatog utopljenika.

Galerija


Uspješno je završila akcija spašavanja iznemoglog plivača u moru kod Zadra, izvijestilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture. Akciju spašavanja provela je lučka kapetanija Zadar. U tijeku je i potraga u Zadarskom akvatoriju za tijelom zasad nepoznatog utopljenika.

Spašavanje plivača

Vezani članci Pošta, ilustracija Dolijao razbojnik: Zadarska policija ulovila lopova koji je prošle godine iz pošte ukrao 20.000 kuna Njemački turisti kažu da su u Hrvatskoj sigurniji nego doma Jesu li naši najbrojniji gosti već krenuli napuštati Hrvatsku? "Naravno da smo se pribojavali ovakve situacije"

U subotu u 19 sati službenici Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) zaprimili su poziv očevica o iznemoglom plivaču 300 do 400 metara ispred gradske plaže Puntamika.

Odmah su obaviješteni službenici Lučke kapetanije Zadar, koji su isplovili u spasilačku akciju prema dojavljenoj poziciji, kamo su pristigli u 19.10 sati. U međuvremenu je do plivača doplovila i jedna manja privatna brodica pod hrvatskom zastavom te je voditelj na brodici pomogao službeniku LK Zadar pri izvlačenju plivača iz mora.

Nakon što je spašen plivač, pri svijesti, bez vidljivih ozljeda, ali prilično iscrpljen, prekrcan je na spasilačku brodicu Zadarske kapetanije. Odmah je prevezen u Gradsku luku, kamo su pristali u 19.28 sati. Spašeniku je pružena liječnička pomoć.

Prema podacima Lučke kapetanije Zadar radi se o 67-godišnjem Šveđaninu.

Potraga za tijelom u moru

U subotu u 21.21 sati službenici MRCC Rijeka zaprimili su dojavu očevica o plutajućem, navodno, beživotnom tijelu u moru kod Velog Iža, slijedom čega je u koordinaciji sa Lučkom kapetanijom Zadar i Pomorskom policijom Zadar pokrenuta potražno – spasilačka akcija.

Potraga za sada nije dala rezultata.