Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog toga će se vraćati

Iznajmljujete apartman? 5 stvari koje će vaše goste oduševiti

Pogled iz apartmana, ilustracija (Foto: Thinkstock)
Pogled iz apartmana, ilustracija (Foto: Thinkstock) Thinkstock
Aktualno Galerija Pogled iz apartmana, ilustracija (Foto: Thinkstock) Pogled iz apartmana, ilustracija (Foto: Thinkstock) Foto: Thinkstock Urednost i čistoća na listi prioriteta (Foto: Thinkstock) Urednost i čistoća na listi prioriteta (Foto: Thinkstock) Foto: Thinkstock Većina će gostiju željeti da ih dobro uputite u sve čari mjesta (Foto: Thinkstock) Većina će gostiju željeti da ih dobro uputite u sve čari mjesta (Foto: Thinkstock) Foto: Thinkstock Očarajte goste sitnicom (Foto: Thinkstock) Očarajte goste sitnicom (Foto: Thinkstock) Foto: Thinkstock +1 Navedite točan broj metara/kilometara od mora (Foto: Thinkstock) Galerija 1/6 >>
Želite li povećati mogućnost da vam se gosti vraćaju, šire dobre preporuke i dijele pozitivne komentare u virtualnom svijetu, ovo su koraci koje morate slijediti. Sezona je pred vratima, a ovo su smjernice kako ju učiniti još boljom.

  Aktualno Galerija Pogled iz apartmana, ilustracija (Foto: Thinkstock) Pogled iz apartmana, ilustracija (Foto: Thinkstock) Foto: Thinkstock Urednost i čistoća na listi prioriteta (Foto: Thinkstock) Urednost i čistoća na listi prioriteta (Foto: Thinkstock) Foto: Thinkstock Većina će gostiju željeti da ih dobro uputite u sve čari mjesta (Foto: Thinkstock) Većina će gostiju željeti da ih dobro uputite u sve čari mjesta (Foto: Thinkstock) Foto: Thinkstock Očarajte goste sitnicom (Foto: Thinkstock) Očarajte goste sitnicom (Foto: Thinkstock) Foto: Thinkstock +1 Navedite točan broj metara/kilometara od mora (Foto: Thinkstock) Galerija 1/6 >>

1. Gostoprimstvo

Pročitajte i ovo Veći paušalni porez za turistički najam Najam u turizmu Raste još jedan porez u gradu: "Definitivno nešto o čemu trebamo javno razgovarati" Ilustracija Podijelio na društvenoj mreži Oglas za apartmane na Jadranu privukao niz pozitivnih komentara: "Ove godine iznajmljujem samo domaćima"

Godišnji odmor turisti će sigurno duže pamtiti ako ih dočekate s ljubaznošću. Također, odmah u startu imate priliku ostaviti dobar dojam i time si osigurati najbolju reklamu – preporuku. Većina će gostiju željeti da ih dobro uputite u sve čari mjesta, da im objasnite kako se služiti svim kućanskim potrepštinama u apartmanu, a mnogi se ne bi žalili kad biste ih ponudili zalogajima spravljenim po tradicionalnim receptima. To je ono što će pamtiti i prepričavati prijateljima.

Pogled iz apartmana, ilustracija (Foto: Thinkstock) Većina će gostiju željeti da ih dobro uputite u sve čari mjesta (Foto: Thinkstock) Foto: Thinkstock

Iako je čokoladica na jastuku češće pravilo u hotelima, i vi možete očarati gosta sa sličnom sitnicom. Ako to bude cvijet iz vašeg vrta, možete biti sigurni da ste kod gosta ostavili snažniji dojam nego da niste učinili ništa. Također, gost će se bolje osjećati progovorite li barem nekoliko riječi na njihovu jeziku. Znanje barem jednog svjetskog jezika neizbježno je.

2. Čistoća i urednost

Nekoliko tjedana prije početka sezone svaki vlasnik trebao bi provjeriti u kakvom je stanju apartman. To ostavlja dovoljno vremena da se odrade popravci i veći zahvati ako su potrebni. Nije potrebno krečiti svake sezone ako je sa zidovima sve u redu, međutim prašina, prljavi prozori i neuredna kupaona nisu dozvoljeni. Svatko tko iznajmljuje apartman stigao je na dugoočekivani odmor i ne želi niti malo neugodnosti. Kako bi se vaši gosti vraćali, ostavljali dobre recenzije ili, još bolje, širili dobru riječ o vama, iznimno je bitno priuštiti im čist i uredan smještaj. Također, i plahte bi trebale biti ispeglane, a na raspolaganju gosti trebaju imati dodatne setove posteljina i ručnika.

3. Klimatizacijski uređaj

Turisti pamte neugodna iskustva u kojima ih je umjesto klime dočekao ventilator ili je pak toliko glasan klimatizacijski uređaj da je ideja o mirnom odmoru u startu pala u vodu. Danas su takve situacije mnogo rjeđe jer "internet zna sve" i recenzije su nešto što sve više turista uzima u obzir prilikom odabira smještaja. Mnogo je faktora o kojima bi bilo dobro voditi računa kad je riječ o klimi. Iznajmljivačima je važna manja potrošnja energije, a gostima tihi rad i učinkovitost. Uzmite u obzir da klimatizacijski uređaj ima i vanjsku i unutarnju jedinicu i važno je da obje imaju što tiši rad kako bi svi gosti imali zasluženi mir.

Inverter klima-uređaji u kraće vrijeme mogu osvježiti apartman, troše manje električne energije, a ono što je još bitnije – zvuk rada sveden je na minimum. Ako opremate apartman ili mijenjate klimatizacijski uređaj, danas se slični novi klimatizacijski uređaji mogu pronaći po cijeni od 2400 kuna – vrlo brzo postižu željenu temperaturu uz nečujan rad te time gostima omogućavaju ugodniji boravak.

   Pogled iz apartmana, ilustracija (Foto: Thinkstock) MB Frigo (Foto:PR) Foto: PR

Također, vlasnici apartmana sve češće odabiru klimatizacijske uređaje s modernim dizajnom unutarnje i vanjske jedinice koje stanu u sve vrste soba, a iskusni iznajmljivači sugeriraju i da pripazite da odabrani klimatizacijski uređaj ima vanjsku jedinicu s plastičnim griljama kako ih utjecaj mora ne bi oštetio.

4. Blizina mora

Mnogi apartmani izlistani na stranicama online servisa za iznajmljivanje smještaja uz cijelu ponudu nemaju navedenu točnu adresu, najčešće samo kvart. Kako se vaši gosti ne bi neugodno iznenadili, ne bi bilo loše navesti točan broj metara/kilometara od mora. Tako će gost biti sigurniji oko odabira baš vašeg apartmana, a osim blizine mora u opisu navedite i druge dostupne sadržaje koji mogu upotpuniti odmor iz snova. Laž o blizini mora mogla bi biti presudna kod planiranja idućeg godišnjeg odmora, a sve skupa moglo bi rezultirati križanjem vašeg apartmana s popisa opcija.

5. Internet

Tko god se još uvijek želi odupirati čarima digitalnog doba, bez obzira na svoje stavove, u svom apartmanu trebao bi osigurati sigurnu Wi-Fi vezu. Trebalo bi slijediti jednostavno pravilo – svi koji su željeli provesti godišnji odmor bez pristupa internetu odabrali su smještaj gdje vezu nije ni moguće uspostaviti. Svi ostali, smješteni u apratmanima uz obalu ili u centru mjesta, očekuju da će im pristup virtualnom svijetu biti nadohvat ruke. Za dobro odrađen posao taj se korak danas više ne može preskakati.

Sretna sezona!


 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene