Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Štrajk glađu u Željezari Split nije prekinut ni nakon što su se iz Zagreba sa sastanka s ministrom Đurom Popijačem i predsjednikom Ivom Josipovićem vratili predstavnici radnika.


Radnici su tako odlučili jer više ne vjeruju obećanjima i odlučni su ići do kraja, dok se u Željezari ne pokrene proizvodnja. Dogovoren je ponovni sastanak u ponedjeljak kada će se u Ministarstvu gospodarstva razgovarati s predstavnicima tvrtke Trast kako bi vratili dio odvezene žice kako bi se mogla nastaviti proizvodnja. U tom slučaju moglo bi doći do prekida štrajka, poručuju štrajkaši.

Vezani članci Slika nije dostupna Željezara Split bez jamstva: Stečaja u ovom trenutku neće biti Slika nije dostupna Željezara: Trojica štrajkaša glađu u bolnici

>> Josipović s radnicima Željezare: Situacija je ozbiljna!

'Na mene i na moje kolege nisu ostavili nikakav dojam u ministarstvu gospodarstva i ne vidim tu za sada neki napredak. Po meni ovo je za mene jednostavno rastezanje vremena', rekao je Ivan Karanušić, radnik Željezare Split. 'Ništa drugo nas ne interesira nego rad i da od svoga rada zaradimo tu plaću i da prehranimo svoju djecu i obitelj', rekao je Damir Čengić, radnik. 'Izmoren sam, malaksao, dekoncentriran, međutim imam samo jednu misao. Dok ne riješe i ne ponude ništa konkretno i čvrsto ostajemo ovdje', kaže Drago Prangl, radnik.