Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Završeno čarobno putovanje

Izložba 'Put oko svijeta u pola sata' zatvorila svoja vrata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Multisenzorna izložba Put oko svijeta u pola sata jučer je zatvorila svoja vrata.

Jučer u 22:00 sata čarobno putovanje svijetom u sklopu multisenzorne izložbe 'Put oko svijeta u pola sata' zatvorilo je svoja vrata. 12 dana, 12 tema i stotine fotografija ostat će divna uspomena svim putnicima.

Pročitajte i ovo Lovro Govorčin, Nevena Zubčić Festival tolerancije Nakratko su postali modeli: ''Jako je važno da se u prvi plan ne stavlja naš invaliditet nego mi kao osobe'' Slika nije dostupna Otputujte i vi Saznajte tko su dobitnici ulaznica za 'Put oko svijeta u pola sata'!

>> 'Put oko svijeta u pola sata': Putovanje kakvo nikada niste doživjeli

Kada je izložba 19. lipnja otvorena gotovo nitko od slučajnih prolazinika nije očekivao da će ona donijeti pregršt 'stvarnih' doživljaja s putovanja. No, da je zagrebačka V. gimnazija zaista pretvorena u svijet u malom sada mogu svjedočiti tisuće oduševljenih posjetitelja.

Putokazi koji određuju smjer puta, mirisi raznih destinacija, glazba koja dočarava ritam mjesta – mjesta koje prikazuju fenomenalne fotografije Davora Rostuhara. Kako je jesti proso prstima, kako se kleči uživajući u ceremoniji čaja te ispijajući još vrući autentični japanski čaj, kakvim se oružjem služe plemena s Nove Gvineje i pregršt drugih osjetilnih podržaja bilo je moguće doživjeti samo hodajući kroz jednu školu.

Svakog dana u velikom galerijskom prostoru održavane su edukativne i zabavne radionice. Posjetitelji su hitali kako bi naučili ponešto o Aikido borilačkim vještinama, kineskoj kaligrafiji, origami vještini, djembe bubnjanju, trbušnom plesu i mnogim drugim egzotičnim vještinama. Nakon održanih edukativnih radionica njihovi su edukatori održali i sami predstavljanje istih. Predavanja poput onog o Etiopiji i Iranu pridonijele su edukativnom duhu ovog velikog projekta.

Izvlačenje dobitnika nagradnih igara održano je nakon zatvaranja izložbe. Sretni dobitnici krenut će na put u Istambul i Pariz i uživati u ostalim vrijednim nagradama. Iznos od svih prodanih fotografija koje je Rostuhar izložio namijenjen je udruzi DUH, čiji su vrijedni volonteri svojim radom i osmijehom također podržali ovaj projekt. DUH-ovci će dobivenim iznosom voditi svoje štićenike, mališane s posebnim potrebama, na putovanje u Lourdes.

Sada kada je 'Put oko svijeta u pola sata' zatvorio svoja vrata, za njim su ostali zadovoljni putnici, ali i volonteri koji su doprinjeli veselom duhu izložbe predano čuvajući svaki njezin dio. Zadovoljan je i autor, koji već krećući na svoje novo putovanje pomalo žali što je čarolija završena te se u završnoj riječi osvrnuo na trenutke u kojima je projekt začet.

'Nakon što su nas odbile sve moguće institucije koje bi trebale podržati ovakav projekt – ipak nismo odustali nego smo odlučili sve napraviti volonterski. Ova priča je završena, sada nas čekaju nova putovanja, novi izazovi. Hvala svima koji su vjerovali u ovaj projekt i učinili ga tako velikim i divnim', kazao je Rostuhar. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene