Obavijesti Video Pretražite Navigacija
BORIS MILOŠEVIĆ

Potpredsjednik Vlade nakon koalicijskog sastanka: "Sutra predstavljamo sveobuhvatan paket mjera Vlade"

Radimir Čačič
Radimir Čačič DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Radimir Čačič Radimir Čačič Foto: DNEVNIK.hr Radimir Čačić, član vladajuće koalicije Radimir Čačić, član vladajuće koalicije Foto: DNEVNIK.hr Andrej Plenković Andrej Plenković Foto: DNEVNIK.hr Andrej Plenković Andrej Plenković Foto: DNEVNIK.hr +0 Branko Bačić Galerija 1/5 >>
Potpredsjednik Vlade Boris Milošević najavio je za sutra predstavljanje mjera Vlade uslijed rasta cijena energenata i inflacije.

Potpredsjednik Vlade Boris Milošević dao je izjavu nakon koalicijskog sastanka. Najavio je da će Vlada sutra prezentirati mjere za očuvanje standarda građana uslijed inflacije.

"Paket mjera je sveobuhvatan. Pomoći će i gospodarstvu i svim građanima, određene mjere su posebno ciljane na socijalno ugrožene građane, a jedan dio mjera usmjeren je i poljoprivrednicima. To je međuresorni paket koji se dulje pripremao kako bi se obuhvatile sve kategorije", rekao je Milošević.

Nije želio otkriti detalje mjera. "Vidjet ćete sutra nakon prezentacije, onda ćemo komentirati. Ja kada bih sada govorio o konkretnim mjerama, možda bih vadio neke stvari iz konteksta", rekao je Milošević.

Ustavni sud u utorak je odbio zahtjev 35 oporbenih saborskih zastupnika i prijedloge još 28 drugih podnositelja koji su tvrdili da uvođenje COVID potvrda u javnom sektoru nije ustavno i zakonito.

Milošević je rekao kako su odluku primili na znanje i da su zadovoljni. 

"Bilo je očekivana na neki način, svi smo bili za tu mjeru, smatrali smo da je prikladana u danom trenutku, sukladna trenutnoj epidemiološkoj situaciji. Očekujemo da će situacija biti bolja, da će broj zaraženih padati iz tjedan u tjedan i da nove mjere neće biti potrebne", rekao je Milošević.

Komentirao je i izjavu Čačića o Banožiću. Čačić je izjavio kako misli da Banožić treba otići s mjesta ministra obrane. Na pitanje narušava li to koalicijske odnose, kaže: "To nije bila tema razgovora, predsjednik Vlade odlučuje tko uživa povjerenje. U Saboru će se idući tjedan razgovarati o povjerenju ministru Horvatu", kazao je. Dodao je i da na koalicijskom sastanku nije bilo riječi o rekonstrukciji Vlade. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene