Premijer Plenković komentirao je sastanak Vijeća za obranu i susret s predsjednikom Milanovićem nakon niza prepucavanja i verbalnih okršaja.

Galerija Andrej Plenković - 1 Sjednica vijeća za obranu Andrej Plenković +3 Zoran Milanović i Andrej Plenković

Premijer Plenković komentirao je, nakon sjednice Vlade, sastanak Vijeća za obranu. Na pitanje je li s predsjednikom Milanovićem razgovarao o međusobnoj komunikaciji preko medija i kako je moguće da je danas teklo sve mirno, premijer je odgovorio: 

"Postoje određene teme koje povezuju predsjednika i premijera u pogledu nadležnosti, jedna od tih tema je i Vijeće za obranu. Njega sazivamo zajednički. Imamo temu koju je potrebno raspraviti. Vijeće nije tijelo koje odlučuje, već samo sudjeluje na određeni način u tom procesu. Jedina tema bila je nabava aviona, ništa drugo nije bilo predmet razgovora", kazao je premijer.

Plenković ne zna zašto dio Milanovićevog stola nije imao maske.

Andrej Plenković - 1 Sjednica vijeća za obranu Foto: Vlada RH

Kaže i da nije bilo pritisaka u vezi s nabavom aviona, a da je u vezi polaganja vijenaca na budućim obljetnicama i obilježavanjima sve riješeno. 

"Nema zajedničkih vijenaca do kraja mandata. Pitate me za vijenac, nismo o tome ni razgovarali. Ne moramo više o tome divaniti. Svatko će odavati počast na svoj način sa svojim vijencem, to i nije nešto posebno bitno", rekao je premijer komentirajući odavanje počasti za Dan oružanih snaga i odgovarajući na pitanje hoće li polagati vijenac s predsjednikom ili će opet biti posebna izaslanstva.

Što se tiče slučaja Vinogradske bolnice, Plenković je rekao da se u to ne miješa. "Ako treba biti nekih inspekcijskih nadzora, neka se sve ispita i istraži, mislim da je to jedino normalno", rekao je zaključno premijer. 

Premijer Plenković i predsjednik Milanović sjeli su na Pantovčaku konačno zajedno za stol nakon niza prepucavanja i verbalnih razmirica. Nakon sastanka stiglo je tek šturo priopćenje.

"Vijeće je zahvalilo Međuresornom povjerenstvu za nabavu višenamjenskog borbenog aviona i Radnoj skupini za stručnu potporu međuresornom povjerenstvu na kvalitetno odrađenom poslu te dalo potporu Vladi u dovršetku postupka odabira višenamjenskog borbenog aviona, za što je nadležna Vlada", navedeno je u priopćenju. 

"Bilo je kratko, jasno, nije bilo neugodno, bilo je profesionalno", tako je Milanović danas opisao sastanak Vijeća.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju