Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SJEDNICA VIJEĆA ZA OBRANU

Plenković o susretu na Pantovčaku: "Jedina tema bila je nabava aviona. Zajedničko polaganje vijenaca? Ne moramo više o tome divaniti"

Aktualno Galerija Andrej Plenković - 1 Andrej Plenković - 1 Foto: DNEVNIK.hr Vječna svađa Milanovića i Plenkovića - 2 Vječna svađa Milanovića i Plenkovića - 2 Foto: Provjereno +0 Andrej Plenković - 2 Galerija 1/3 >>
Premijer Plenković komentirao je sastanak Vijeća za obranu i susret s predsjednikom Milanovićem nakon niza prepucavanja i verbalnih okršaja.

Premijer Plenković komentirao je, nakon sjednice Vlade, sastanak Vijeća za obranu. Na pitanje je li s predsjednikom Milanovićem razgovarao o međusobnoj komunikaciji preko medija i kako je moguće da je danas teklo sve mirno, premijer je odgovorio: 

"Postoje određene teme koje povezuju predsjednika i premijera u pogledu nadležnosti, jedna od tih tema je i Vijeće za obranu. Njega sazivamo zajednički. Imamo temu koju je potrebno raspraviti. Vijeće nije tijelo koje odlučuje, već samo sudjeluje na određeni način u tom procesu. Jedina tema bila je nabava aviona, ništa drugo nije bilo predmet razgovora", kazao je premijer.

Plenković ne zna zašto dio Milanovićevog stola nije imao maske.

Kaže i da nije bilo pritisaka u vezi s nabavom aviona, a da je u vezi polaganja vijenaca na budućim obljetnicama i obilježavanjima sve riješeno. 

"Nema zajedničkih vijenaca do kraja mandata. Pitate me za vijenac, nismo o tome ni razgovarali. Ne moramo više o tome divaniti. Svatko će odavati počast na svoj način sa svojim vijencem, to i nije nešto posebno bitno", rekao je premijer komentirajući odavanje počasti za Dan oružanih snaga i odgovarajući na pitanje hoće li polagati vijenac s predsjednikom ili će opet biti posebna izaslanstva.

Što se tiče slučaja Vinogradske bolnice, Plenković je rekao da se u to ne miješa. "Ako treba biti nekih inspekcijskih nadzora, neka se sve ispita i istraži, mislim da je to jedino normalno", rekao je zaključno premijer. 

Premijer Plenković i predsjednik Milanović sjeli su na Pantovčaku konačno zajedno za stol nakon niza prepucavanja i verbalnih razmirica. Nakon sastanka stiglo je tek šturo priopćenje.

"Vijeće je zahvalilo Međuresornom povjerenstvu za nabavu višenamjenskog borbenog aviona i Radnoj skupini za stručnu potporu međuresornom povjerenstvu na kvalitetno odrađenom poslu te dalo potporu Vladi u dovršetku postupka odabira višenamjenskog borbenog aviona, za što je nadležna Vlada", navedeno je u priopćenju. 

"Bilo je kratko, jasno, nije bilo neugodno, bilo je profesionalno", tako je Milanović danas opisao sastanak Vijeća.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene