Obavijesti Video Pretražite Navigacija
o učestalom kašlju, berošu...

Plenković o neslaganju u HDZ-u i suradnji s Čačićem: "Nismo ni milimetra iznevjerili ono zbog čega smo si na početku dali ruku"

Aktualno Galerija Andrej Plenković Andrej Plenković Foto: DNEVNIK.hr +0 Andrej Plenković Galerija 1/2 >>
Premijer Andrej Plenković komentirao je nakon sjednice Vlade događanja u Saboru i izjave Reformista koji uvjetuju potporu vladajućoj koaliciji. Plenković poručuje da oni dogovor nisu iznevjerili. Komentirao je i neslaganja unutar HDZ-a.

Premijer Andrej Plenković dao je kratku izjavu nakon sjednice Vlade. Novinari su premijeru postavili pitanja o kritikama dubrovačkog gradonačelnika na kampanju Davora Filipovića, ali i o izjavama Reformista, koji uvjetuju potporu Plenkovićevoj većini u Saboru. 

"Što se tiče Čačića i koalicije, podsjetit ću, ovo je naša druga Vlada kojoj Čačić daje potporu. Potpora je dobra i za Vladu, i za njega, i za sjever Hrvatske, i za građane Varaždinske županije. A što se tiče onoga što je bio naš dogovor, našeg programskog dogovora, mi tu nismo ni milimetra iznevjerili ono zbog čega smo si na početku dali ruku. 

Što se tiče našeg inicijalnog dogovora i lokalnih izbora, tada je dogovoreno da će svaka ekipa igrati za sebe i da to neće imati utjecaja na suradnju na nacionalnoj razini. Kod nas se ništa nije promijenilo. Vjerujem da će se dijalogom u idućim danima vidjeti kakav će se dogovor tamo postići, kakva će koalicija biti u Varaždinskoj skupštini. To je pitanje za njih. Što se nas tiče, suradnja može ići kao i dosad", istaknuo je Plenković. 

Komentirao je izjavu dubrovačkog gradonačelnika Mate Frankovića, koji je kritizirao kampanju Davora Filipovića, ali i izjavio kako ne misli da su mediji namjerno pogrešno izgovarali njegovo ime. 

"Mogu svi iznositi svoj stav, no postoji jedno temeljno načelo. Nisam baš siguran da je Mato imao vremena pratiti detalje zagrebačke kampanje. Dobro je da svatko vodi računa o onome za što je zadužen. Cjelinu sliku vide oni koji su pomagali svima", poručio je Plenković. 

Komentirao je i svoje zdravstveno stanje. Novinari su primijetili da učestalo kašlje. "Kašljem zbog klime u autu, i to najviše zbog odlaska u Dubrovnik i pomoći Mati Frankoviću. Nije ništa dramatično, odlično se osjećam, u formi sam i nemam nikakvih problema", uvjerava.

Govoreći o tome hoće li se cijepiti i drugom dozom, kaže da čeka savjet liječnika i da ima mnogo antitijela. "Corona resistent", poručuje premijer.

U Saboru danas nije prošao opoziv ministra Beroša, a Plenković se posljednjih dana žestoko obrušava na medije, novinare i političke analitičare nakon neuspjeha HDZ-ovih kandidata Vice Mihanovića i Davora Filipovića na lokalnim izborima. 

Tu je i minidrama u HDZ-ovoj parlamentarnoj većini. Reformisti ne žele da HDZ na lokalnoj razini surađuje s Ivanom Čehokom i time uvjetuju potporu vladajućoj većini. No Radimir Čačić tvrdi da Plenković ima pet ruku viška i da njegova potpora Vladi ionako nije presudna. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene