Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Politički analitičari na svjedočenje bivšeg premijera Ive Sanadera kažu da se dogodilo upravo ono što se očekivalo te da je potvrdio ono što su svi znali.


'Mislim da je potvrdio ono što su svi znali, a to je da je o glavnim političkim potezima morala biti informirana čitava Vlada, da su odluke bile izraz Vlade kao kolektivnog tijela', rekao je za Dnevnik.hr  Branko Caratan sa zagrebačkog Fakulteta političkih znanosti.

Vezani članci Ina: Ilustracija - 2 Objavljeni važni dokumenti o ugovorima Hrvatske i MOL-a: Sastaje se Savjet za Inu Damir Habijan, Peđa Grbin Pljušte reakcije na megakrađu u Ini: "Kako Grbin nije primijetio diplomu svoje supruge?"

Caratan je dodao da je Sanader imao priličnu dozu samouvjerenosti u svjedočenju te da nije išao na pojedinačnu kompromitaciju suradnika.

'Izjava o kopanju jame je politička prijetnja'

Politički analitičar Davor Gjenero rekao je da se dogodilo upravo ono što se očekivalo. 'Njegova temeljna strategija bila je socijalizacija krivične odgovornosti s užim kabinetom stranke i Vlade', rekao je Gjenero.

Gjenero se osvrnuo na Sanaderovo spominjanje izreke 'tko pod drugim jamu kopa sam u nju upada' koju je nazvao političkom prijetnjom. 'Izjava o kopanju jame je najstrašnija rečenica od Petračeve prijetnje Sanaderu i trebala bi jako zabrinuti', rekao je Gjenero.

>> 'Tko pod drugim jamu kopa sam u nju upada'

>> 'Sjajan je glumac, vidi se od koga je to Petra naslijedila'

'Njemu je jako važno diskreditirati premijerku Jadranku Kosor koja je otvorila put Tomislavu Karamarku i Mladenu Bajiću', izjavio je Gjenero i dodao kako Sanader time želi zaustaviti istragu prema donosiocima odluka na najvišem vrhu vlasti.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju