Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prve reakcije

'Sjajan je glumac, vidi se od koga je to Petra naslijedila'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dugoočekivano svjedočenje bivšeg premijera Ive Sanadera već je izazvalo burne reakcije.

'Sanader je bio uvjerljiv i sjajan glumac, treba mu skinuti kapu. Vidi se od koga je to Petra naslijedila', rekao je za Dnevnik.hr Damir Kajin, saborski zastupnik i potpredsjednik IDS-a. Kajin je rekao da mu je bilo jasno da će reći da su se rukovodili time da će određen postotak dionica prodati zaposlenicima i podijeliti Fondu branitelja.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Osuo paljbu Milanović ponovno žestoko udario po Plenkoviću i HDZ-u: "Još nije odgovorio kako je nestalo 139 milijuna eura iz Ine" Slika nije dostupna traži se smjena vlasti Pljušte reakcije na megakrađu u Ini: "Kako Grbin nije primijetio diplomu svoje supruge?"

'Upravo ovdje leži ključna pripremna igra vlasti koja je htjela preuzeti vodeću hrvatsku kompaniju, a koja je 90-ih 'iznijela rat', a oko 2002. godine postala lovina', rekao je Kajin. Dodao je da je ključna Sanaderova izjava da je on bio protiv toga da Fond proda dionice.

'Ispada da je on najbolji HDZ-ovac. Bilo je logično da će Sanader uzdizati sebe. Nije dirao HDZ, ali ga je uvalio Jadranki Kosor. Nije štedio ni ministre koje je stvorio, a koji su ga na naposlijetku izdali', kazao je Kajin.

'HDZ može dobiti oprost od Pape, od naroda samo gnjev'

Kajin je dodao da će Kosor morati potvrditi ili demantirati da je sve znala. 'Usudio bih se reći da je ovo uvod u jednu ozbiljnu disoluciju HDZ-a', rekao je IDS-ov saborski zastupnik i dodao da od Pape, koji će iduće godine posjetiti Hrvatsku, mogu dobiti oprost, ali od gnjevnog naroda mogu dobiti samo gnjev.

>> 'Tko pod drugim jamu kopa sam u nju upada'

>> Josipović opet bez komentara, sada na Sanaderovo svjedočenje

'Ono najgore što se moglo dogoditi je to što je Sanader ostavio ovu ekipu na vlasti. Najbolje što se dogodilo je da buduća vlast neće moći ići stopama prethodne', rekao je Kajin i ovoj izjavi dodao narodnu poslovicu 'svako zlo za neko dobro'.

'Trebalo bi suočiti Sanadera i Kosor'

Saborski zastupnik SDP-a Nenad Stazić rekao je da je na svjedočenju bilo jako puno pitanja i jako puno odgovora. 'Najvažnije od svega je bilo potvrđivanje Polančecove priče da je o svemu odlučivalo predsjedništvo HDZ-a. Sanader je potvrdio da je premijerka bila uključena u razgovore,' rekao je Stazić.

'Ili Sanader govori neistinu ili imamo premijerku koja govori neistinu. Trebalo bi ih suočiti jer je to nedopustivo. Veći je problem ako nam premijerka govori neistinu nego prodaja Ine', zaključio je Stazić.

'Površna pitanja i površni odgovori'

Predsjednica HNS-ova Kluba zastupnika Vesna Pusić rekla je da je, prema onom dijelu svjedočenja koje je pratila, čula samo površna pitanja i odgovore.

'Ja očekujem odgovor na jedno pitanje. Dok je MOL bio manjiski vlasnik imali su popis tipa odluka koje se nisu mogle donijeti bez njih. U trenutku kada je Hrvatska postala manjinski vlasnik nije imala pravo sudjelovati ni u jednoj odluci. Treba postaviti pitanje što je bilo s upravljačkim pravima i/ ili novcem', rekla je Pusić.

'To je jedino što je interesantno, a ostalo, tko je bio prisutan, a tko nije, neka rješavaju između sebe', zaključila je Pusić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene