Obavijesti Video Pretražite Navigacija
RADNO NA MARKOVU TRGU

Jandroković: "Obnova mora ići brže nego što je išla do sada, očekivanja od novog ministra su velika"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Hrvatskom saboru u utorak je održana sjednica Predsjedništva sabora i Klubova zastupnika. Gordan Jandroković nakon sjednice dao je izave medijima.

Saborski zastupnici u srijedu se vraćaju u saborske klupe, najavio je predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković u utorak nakon sjednice Predsjedništva Hrvatskog sabora i čelnika Klubova zastupnika.

Maske će i dalje nositi, a najavio je i nova pravila vezana za dopušteno vrijeme govora.

Izmijenjen je i raspored sjedenja, a sjednica će trajati do 8. travnja, nakon čega slijede uskršnji praznici. Raspravljat će se i o izmjenama naknada za odvojeni život, najavio je Jandroković. Ukidanje naknade predložio je Bauk.

"Nakon što je otkriveno da predsjednik SDP-a prima tu naknadu, a nije je trebao primati - onda je Arsen Bauk, koji ima određenih dubioza, to predložio", rekao je Jandroković.

"Nije dobro da zbog onih koji su je uzimali, a nisu trebali, sada kažnjavamo one koji bi trebali primati naknadu", naglasio je.

Na pitanje misli li da je otegotna okolnost imati dva člana Vlade pod istragom, kazao je kako to može biti uteg, ali treba imati na umu presumpciju nevinosti.

Osvrnuo se i na epidemiološke mjere.

"Onaj tko ne bude imao masku, bit će izvan sabornice", kazao je predsjednik Sabora.

"Ako bude manji broj zaraženih, ići ćemo s vremenom na ukidanje ograničenja donesenih zbog pandemije. Odluke Stožera moramo poštovati", kazao je te naglasio kako ni on, ni Hasanbegović nisu eksperti za epidemiologiju. Sam, kako je kazao, neće trčati po hodnicima Sabora i provjeravati nose li svi maske.

Obnova mora ići brže nego što je išla do sada

"Radilo se o dvije paralelno iznimno teške stvari - o koroni koja je pogodila cijeli svijet, istodobno se dogodio potres na Banovini i u Zagrebu. Napravljeno je kako je napravljeno. Od novog ministra očekivanja su velika", rekao je Jandroković te dodao kako nije istina da baš ništa nije napravljeno po pitanju obnove.

"Ima stvari koje su napravljene, a koje se u medijskom prostoru prikazuju kao da nije napravljeno ništa", naglasio je.

Pročitajte i ovo Gordan Jandroković o stanju u Ukrajini Jandroković razgovarao s predsjednikom ukrajinskog parlamenta: "Hrvatski narod najdublje suosjeća s prijateljskim ukrajinskim narodom"

Pročitajte i ovo Gordan Jandroković U DNEVNIKU NOVE TV Jandroković: "Postoji određeni teret... Ne mislim da to netko iz HDZ-a namješta, imamo dosta protivnika, pa i predsjednika Republike"

Lipanj iduće godine rok je za korištenje sredstava iz Fonda solidarnosti, a očekuje da će do kraja godine ljudi iz kontejnera biti preseljeni u kuće.

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene