Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Aktualne teme

Plenković: ''HDZ će postupiti po presudi Vrhovnog suda i uplatiti novac u državni proračun. Otklanjam bilo kakvu odgovornost aktualnog vodstva stranke za to vrijeme''

Andrej Plenković u srijedu obratio javnosti o aktualnim temama. Osvrnuo se na aktualnu pravomoćnu presudu Vrhovnog suda u slučaju Fini media.

Andrej Plenković je u srijedu, u središnjici stranke, komentirao aktualne teme, s naglaskom na pravomoćnu presudu Vrhovnog suda u slučaju Fini media.

''HDZ poštuje hrvatski pravni postupak i odluke sudove, uplatit će točan iznos u državni proračun. Žao nam je da nisu uvaženi svi elementi naših odvjetnika. Razmotrit ćemo, nakon što proučimo presudu, recimo - tužbu pred Ustavnim sudom'', kazao je Plenković i istaknuo da otklanja odgovornost stranke između 2004. i 2009. godine.

''Nemamo nikakve veze i ne želimo preuzeti odgovornost pojedinaca. Dokaz je da ne postoji HDZ-ovo pravosuđe. Sigurno je da HDZ nema utjecaj na pravosuđe. Ima li netko drugi, ili neki suci rade pod pritiskom opozicije ili retorike Milanovića, to ne znam i nije na meni da komentiram'', rekao je Plenković.

''Brojne populistične i netočne tvrdnje danas su osporene. Pokazale su se floskulama'', kazao je premijer i istaknuo da neće prihvatiti etiketu pojedinca. ''Podmirujemo sve obaveze, nemamo nikakve kredite'', napomenuo je premijer i kazao da je HDZ političku cijenu platio na parlamentarnim izborima 2011. godine.

Što se oporbe tiče, Plenković je rekao da ga ne čudi i ne dira to što govore. ''Naravno da će koristiti ovu situaciju'', kazao je premijer i dodao da ne misli da će presuda utjecati na birače. ''Imamo sasvim drugo vodstvo i ispravnu politiku za građane. Mislim da ljudi to dobro vide'', napomenuo je.

''Stranka nije kriva, nego odgovorna'', napomenuo je premijer koji nije htio komentirati način vođenja tadašnje stranke. ''Žao mi je što  dio navoda u žalbama nije uvažena s obzirom na sadržaj, ali prvo ćemo sve izanalizirati'', zaključio je premijer i dodao da neće biti reperkusija na poslovanje stranke.

Slučaj Fimi media

Naime, Vrhovni sud u srijedu je djelomično potvrdio presudu iz ponovljenog postupka u slučaju Fimi media.

Pročitajte i ovo Ivo Sanader dva tjedna Bivši premijer Sanader je u Krapinskim toplicama nakon manjeg zahvata na kralješnici

Pročitajte i ovo Vrhovni sud o Fimi mediji javna sjednica Vrhovni sud o žalbama za Fimi mediju, Sanader se uključio videolinkom: ''Nema dokaza da je on stvorio i vodio sustav''

HDZ zbog izvlačenja novca iz državnih institucija i tvrtki morati platiti 3,5 milijuna kuna kazne, dok je bivšem premijeru Ivi Sanaderu kazna s osam smanjena na sedam godina zatvora.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene