Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Miroslav Volarević iz Siska, gotovo je potpuno oslijepio nakon što je, kako tvrdi, u bolnici u Vinogradskoj, zaražen bakterijom. Kaže, operirao ga je neiskusan liječnik i to u operacijskoj sali uz otvoren prozor.


Miroslav je otišao na operaciju oka laserom. Nakon dvije operacije, na oba se oka odlijepila rožnica, a kad je to pokušao sanirati, na lijevo je oko gotovo potpuno oslijepio. Na red je došlo i desno, a onda je sve krenulo po zlu. 'Došlo je do zamagljenja oka, nitko me nije slušao, velikog tlaka, bolova te kroz tri, četiri dana, došlo do zamućenja i potpunog gubitka vida uz strahovite bolove', ispričao je Volarević. Inače dijabetičar, nije jeo ni pio osam dana. Liječnici su ga ignorirali iako je tvrdio da se nešto čudno događa. 'Da nisam bio zaražen ne bi mi davali antibiotike, znači bila je bakterija koja se ni u jednom trenutku nije spominjala, ni u otpusnom pismu ni u govoru liječnika', dodaje Volarević.

Živu glavu spasio u drugoj bolnici

Vezani članci Tomo Kolak - 1 Veliki uspjeh riječkih doktora! Ličaninu uspješno prišili šaku: "Rekao sam, zovi hitnu ode ruka!" Slika nije dostupna 'Nakon operacije sam se osjećala super'

Liječnici su pokušali zataškati zarazu bakterijom, tvrdi. Krivnju za njegovo stanje svalili su na dijabetes. No, zaraza ga ne čudi, jer su higijenski uvjeti u bolnici katastrofalni. 'Instrumenti su bili posloženi, a otvoren prozor, iako je klima radila u operacionoj sali. Kupatilo - to nije bilo kupatilo nego spremište za metle i čistačicu', kaže Volarević. Danas, gotovo slijep, živu je glavu spasio u drugoj bolnici. Nekoliko puta je pisao državnom odvjetništvu i tražio da se njegov slučaj istraži. No, nitko za njega nije mario, pa je odlučio tužiti bolnicu. Ravnatelj bolnice danas nije htio pred našu kameru. Potvrdio je u telefonskom razgovoru da će Miroslavu štetu platiti osiguranje bolnice. Drugih komentara nije imao, jer je cijeli proces još u tijeku. Miroslav odgovara - ipak ćemo na sud.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju