Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pratite od 17 sati

Izborni specijal na Novoj TV donosi sve ključne informacije: "Moraš biti spreman na apsolutno sve scenarije"

Aktualno Galerija Izborni program na Novoj TV - 1 Izborni program na Novoj TV - 1 Foto: DNEVNIK.hr Izborni program na Novoj TV - 2 Izborni program na Novoj TV - 2 Foto: DNEVNIK.hr Izborni program na Novoj TV - 3 Izborni program na Novoj TV - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Izborni program na Novoj TV - 4 Galerija 1/4 >>
Ne propustite izbornu emisiju Nove TV u kojoj će se reporteri javljati iz svih važnih stožera, a u studiju se voditeljskom dvojcu, Sabini Tandari Knezović i Hrvoju Krešiću pridružuju zanimljivi gosti.

Iskusni reporterski dvojac, spreman je za dinamičnu i uzbudljivu večer.

"Izborna noć, to je triler za svakog političkog novinara, definitivno večer puna preokreta i apsolutno moraš biti spreman na apsolutno sve scenarije", kaže Sabina Tandara Knezović.

"U stožerima je možda malo veća vreva i treba se izlaktarit do nekih boljih pozicija, sugovornika, ali ovdje neko ukupno opterećenje veće, jer si zapravo cijelo vrijeme u pogonu", poručuje Hrvoje Krešić.

U neizvjesnim i napetim izborima analizu i širi kontekst donijet će višegodišnja urednica vanjske politike komentatorica Ivana Petrović. Pratila je svake izbore dosad i ovaj put očekuje razne reakcije sa svih strana.

Izborni program na Novoj TV - 4 Izborni program na Novoj TV - 2 Foto: DNEVNIK.hr

"To u svakom slučaju ovisi o izbornom rezultatu kojeg mi ne možemo ovog časa predvidjeti, ali mi ćemo sigurno u izbornoj noći, u posebnoj emisiji, u jednoj jako zgodnoj dramaturgiji analizirati izborne rezultate, pokušati vidjeti, tko bi s kim mogao koalirati", kazala je Ivana Petrović.

Pročitajte i ovo Parlamentarni izbori 2024. Izbori u Hrvatskoj Rezultati izbora: Obrađeno više od 99 posto biračkih mjesta, HDZ-u 61 mandat, Rijeke pravde na 42

Sve će to iz režije pod budnim okom pratiti urednica projekta - Željka Gulan.

U studiju će se pridružiti i politolog Cipek, s Fakulteta političkih znanosti. Od kratke kampanje do glasovanja usred tjedna - ovi su izbori donijeli puno novosti.

"Prvi put se događa mogućnost da netko vlada tri mandata za redom. A drugo, postoji mogućnost da će se vrlo teško sastaviti Vlada, pa se onda govori o nekakvoj manjinskoj Vladi", rekao je Tihomir Cipek.

Kako to izgleda iza političkih kulisa, iz prve ruke će govoriti bivši ministri Darko Milinović i Gordan Maras.

"To je uzbuđenje, ljudi čekaju, građani gledaju. Od samog jutra će se analizirati izlaznost,a na kraju dana, kada dobijemo izlazne ankete vidjet ćemo otprilike plus, minus nekoliko mandata kako su stranke prošle", kazao je bivši minstar Gordan Maras.

Pročitajte i ovo Glasački listići Mala škola izbora (Ne)važeći glasački listići: Što sve nije dopušteno napraviti tijekom glasanja?

"A kada dođe do prvih izbornih rezultata - e tad se već gledaju brojevi mobitela, tko je s kim dobar, tko bi koga mogao nagovoriti da se priključi većini", rekao je bivši ministar Darko Milinović.

Da nije samo važno što se kaže nego i kako - pokazat će i komentari komunikacijske stručnjakinje Nove TV Gabrijele Kišiček.

"Političari kada su pod utjecajem emocija bilo da je euforija ili razočaranje, oni pokušavaju ipak na neki način pokazati određenu sabranost, ali neki neverbalni znakovi ih mogu nekada odati", ističe Kišiček.

Izborni specijal na Novoj TV počinje već u 17 sati.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.


Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene