U SDP-u su održani izbori za predsjednika stranke. Članovi stranke lidera će birati između Peđe Grbina i Željka Kolara u drugom krugu, 3. listopada.


Članovi SDP-a u subotu su birali četvrtog predsjednika stranke. Zlatko Komadina je objavio da se ide u drugi krug, a da su obrađeni podaci s 98,60 posto biračkih mjesta.

Vezani članci Peđa Grbin Grbin: ''Samo vikati - držite lopova, nije dobro. SDP je Hrvatsku oslobodio od krađa i učinit će to ponovno'' Slika nije dostupna Kolar uvjeren u pobjedu: "Kad Grbin i ja ostanemo jedan na jedan, onda ćemo vidjeti..."

Na izbore je izašlo 76,7 posto birača od ukupno 11.585. Glasalo je 8752 članova stranke.

"Željko Kolar je dobio 23.019 glasova, 26,29 posto, a Peđa Grbin 3588 glasova, odnosno 40,67 posto. Ostatak do 100 posto ne može utjecati na rezultate koji su postignuti. U drugi krug idu Peđa Grbin i Željko Kolar. Drugi krug će se održati 3. listopada, u subotu", objavio je Komadina.

"Marino Percan je dobio 51 glas, odnosno 0,58 posto. Mirela Ahmetović je dobila 1289 glasova, 14,61 posto. Ranko Ostojić je dobio 1529 glasova, 17,33 posto", dodao je Komadina.

Izabrani potpredsjednici SDP-a

Izabrani su i potpredsjednici stranke. "Za potpredsjednike stranke su izabrani Biljana Borzan, Sabina Glasovac, Ranko Ostojić i Siniša Hajdaš Dončić", naveo je Komadina.

Rekao je da nisu uočene veće nepravilnosti tijekom izbora.

"SDP mora imati svoju strukturu, mora imati svoje politike i okupljati. Mora se znati mjera, kad je demokracija, a kad se šteti stranci izlaskom u javnost. Mislim da je to lekcija koju smo trebali usvojiti posljednih 10 godina", rekao je Komadina.

Nije htio komentirati rezultate stranačkih izbora. O tome za koga će glasati u drugom krugu, rekao je da svoje mišljenje zadržati za sebe. Pozvao je članove stranke da izađu i dodao da će i sam glasati: "Nisam ja Zoran Milanović da ne izađem".

Prva sjednica Predsjedništva stranke kroz desetak dana

Prva sjednica Predsjedništva može se očekivati kroz desetak dana, najavio je Komadina i dodao kako se sve odradilo u najkraćem mogućem roku.

Podsjetimo, u nedjelju ujutro objavljeno je kako su, prema privremenim neslužbenim rezultatima, na 82 posto obrađenih biračkih mjesta, članice i članovi SDP-a odlučili da u drugi krug izbora za predsjednika SDP-a sigurno ide Peđa Grbin, koji je dobio 42,43 posto glasova.

Tada je drugoplasirani bio Željko Kolar koji je dobio 23,54 posto, a slijedio ga je Ranko Ostojić s 18,73 posto. Mirela Ahmetović imala je 14,55 posto glasova, a Marino Percan 0,61 posto.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju