Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neslužbeno - Milanović pobijedio na izborima u SDP-u

Milanović proglasio pobjedu, Komadina mu čestitao

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zoran Milanović ostaje na čelu SDP-a, a nakon što je proglasio pobjedu, njegov suparnik tijekom izbora, Zlatko Komadina mu je čestitao.

21: 02 - 'Bila je ovo žestoka utakmica, ali podijelili se nismo', rekao je Milanović.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović, Andrej Plenković - 3 Večeras u Provjerenom Ako ste ih zaboravili: Plameni jazavac, gojenac, šmrkavac, nilski konj... Nisu to klinci, nego najmoćniji političari u Hrvatskoj Zvonimir Mršić, Zoran Milanović Greška Milanovićev bliski kolega: ''Je li sada svima jasno?''

21:00 - Milanovićeva ekipa glasno slavi u središnjici. Na konferenciju za novinare zajedno su došli Komadina i Milanović.

 

20:51 - Zlatko Komadina čestitao je Zoranu Milanoviću na pobjedi.

 

20:38 - Komadina je pobijedio u primorsko goranskoj i vukovarsko srijemskoj županiji.

Prema neslužbenim podacima, u primorsko goranskoj, Komadina je dobio 960 glasova, a Milanović 630. U Zagrebu je Milanović dobio 53% glasova, a Komadina 47%. U osječko baranjskoj županiji 71% Milanović, 30% Komadina. U gradu Splitu 280 glasova dobio je Milanović, a 212 Komadina. U šibensko kninskoj županiji 71% Milanović, a Komadina 29%. U Zadru 83% Milanović, 17% Komadina.

20:05 - Zoran Milanović proglasio je pobjedu. Na Facebooku je objavio zahvalu.

 

Nema prevare, nema predaje. Hvala vam svima!

Posted by Zoran Milanović on Saturday, April 2, 2016

 

19:22 - Prema prvim neslužbenim rezultatima, tj. procjenama, iz stožera SDP-a Zoran Milanović najvjerojatnije će ostati na mjestu predsjednika SDP-a, izvijestili su Mislav Bago i Ivana Brkić Tomljenović za Dnevnik Nove TV.

Prema neslužbenim rezultatima Milanović je u Zagrebu dobio 1.783 glasova, a njegov suparnik Zlatko Komadina 1.588. U Rijeci je glasovalo 363 članova SDP-a. Komadina je ondje dobio 212 glasova, a Milanović 14, dok su četiri listića bila nevažeća. Na nacionalnoj razini Milanović je u prednosti.

Neslužbene procjene govore da Zoran Milanović uvjerljivo vodi. Za njega je, prema neslužbenim procjenama glasovalo 62% SDP-ovaca, a za Komadinu 38%. Prema procjenama na izbore je izašlo oko 60% članova SDP-a.

Milanović ima razloga za slavlje, jer je pobijedio i u Zagrebu koji je bio utvrda koja je radila na tome da pomogne Komadini da preuzme SDP. Milanović je pobijedio i u Splitu i u Osijeku, Komadina u Rijeci.

Što se tiče nepravilnosti, službeno su stigli prigovori iz stožera Zlatka Komadine. Oni će biti razmatrani tek nakon što se prebroje svi listići. Obje grupacije će se sada fokusirati na stranačku konvenciju koja će biti za dva tjedna. Treba vidjeti kakvi će biti odnosi snaga u najvažnijim stranačkim tijelima, hoće li se preslikati ovaj odnos snaga u Glavnom odboru i Predsjedništvu ili će se skupina oko Komadine izjednačiti i pokušati kontrolirati Milanovića.

Napeti izbori u SDP-u

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović i kandidat za predsjednika SDP-a Zlatko Komadina obavili su svoju stranačku dužnost i glasovali su na unutarstranačkim izborima. Obojica su se u vezi toga oglasili i putem svojih Facebook profila, no Milanović je bio nešto rječitiji te je poručio da vjeruje u svoju pobjedu.

 

Svoju sam stranačku dužnost obavio i vjerujem u pobjedu.

Posted by Zoran Milanović on Saturday, April 2, 2016
 

Glasao :)

Posted by Zlatko Komadina on Saturday, April 2, 2016

Izbori za predsjednika SDP-a započeli su napeto. Stožer Zlatka Komadine ima više prigovora na provođenej unutarstranačkih izbora, a jedno od njih se odnosi na kako tvrde, činjenicu da su na nekim biračkim mjestima u kutijama već bili popunjeni glasački listovi i prije nego li su otvorena glasačka mjesta u 9 sati. Najavili su da će uputiti i službeni prigovor centralnoj izbornoj komisiji.

Iz Središnje izborne komisije rekli su da su tijekom poslijepodneva primili nekoliko službenih prigovora tabora Komadine o nepravilnostima. S druge strane, iz Milanovićevog tabora tvrde da je riječ samo o "spinu" iz konkurentskog tabora.

Siniša Hajdaš Dončić poručuje da je uvjeren da će Zoran Milanović pobijediti i opet biti predsjednik SDP-a.

Gordan Maras naveo je u objavi na svojem Facebook profilu i 5 razloga zbog kojih će glasati za Milanovića.

 

Drage moje SDP-ovke i SDP-ovci, građanke i građani Republike Hrvatske, ovo su mojih pet razloga zašto danas glasam za...

Posted by Gordan Maras on Friday, April 1, 2016

Podsjetimo, članovi Socijaldemokratske partije (SDP) u subotu na biračkim mjestima u općinskim, gradskim i mjesnim organizacijama, biraju predsjednika stranke za iduće četverogodišnje razdoblje između dvojice kandidata, sadašnjeg predsjednika i bivšeg premijera Zorana Milanovića i potpredsjednika SDP-a i primorsko-goranskog župana Zlatka Komadine.

Izbori se u skladu sa statutom stranke održavaju po načelu "jedan član - jedan glas", po kojemu su održani i 2012., no tada je Milanović za predsjednika potvrđen kao jedini kandidat. Članovi stranke glasovat će tijekom dana na biračkim mjestima u općinskim, gradskim i mjesnim organizacijama do 18 sati.

Biračka mjesta su otvorena u 9 sati, osim u organizacijama s manje od 30 članova, kojima je omogućeno da birališta otvore kasnije.

Središnja izborna komisija privremene neslužbene rezultate bi trebala objaviti u 21 sat, nakon čega se očekuju izjave dvojice kandidata.

Izborna kampanja u SDP-u traje još od sredine siječnja, a suparnički stožeri nerijetko su se javno služili teškim riječima, za što se Milanović ispričao na završnom skupu u četvrtak, poručivši članstvu da mu je žao ako je bilo teških riječi, te da u tome nije bilo zle namjere.

Članovima stranke Milanović je ponudio nastavak borbe s HDZ-om, poručujući kako ne namjerava odstupiti od lijevo-liberalnih vrijednosti, dok je Komadina kampanju gradio oko odnosa u stranci, obećavajući da će svi članovi biti uključeni u donošenje kadrovskih odluka, od izbornih lista do ministara i premijera.

U samoj završnici kampanje iz dvaju su tabora u javnost neslužbeno dospijevale i najave poslijeizbornih "čistki", no obojica kandidata javno su isticali da se ne namjeravaju osvećivati neistomišljenicima. (Hina/D.B.)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene