Obavijesti Video Pretražite Navigacija
1 član 1 glas

TRENUTAK ISTINE Tko će voditi SDP: Milanović ili Komadina?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Unutarstranački izbori u SDP-u održavaju se danas diljem Hrvatske po načelu 1 član - 1 glas. Zoran Milanović ili Zlatko Komadina - nakon duge kampanje, večreas će se znati tko će biti na čelu SDP-a.

I prije otvaranja birališta na unutarstranačkim izborima u SDP-u, iz stožera Zlatka Komadine upozorili su na nepravilnosti s glasačkim kutijama te najavili da će oko toga uputiti i službeni prigovor centralnoj izbornoj komisiji. Glasovanje je u tijeku, a oba kandidata za predsjednika SDP-a obavila su svoju stranačku dužnost i glasovali su.

Pročitajte i ovo Nada Murganić osudila izjave Zorana Milanovića Žestoke kritike Zajednica žena HDZ-a osudila Milanovićeve izjave: "Seksizam i omalovažavanje okosnica su njegova djelovanja" Presica Možemo! - 12 IZ MINUTE U MINUTU Benčić otkrila prve poteze ako postane premijerka

Članovi SDP-a danas biraju predsjednika stranke za iduće četverogodišnje razdoblje između dvojice kandidata, još uvijek aktualnog predsjednika i bivšeg premijera Zorana Milanovića, te potpredsjednika SDP-a i primorsko-goranskog župana Zlatka Komadine.

Izbori će se, sukladno statutu stranke, održati po načelu "jedan član - jedan glas", po kojemu su održani i 2012., no tada je Milanović za predsjednika potvrđen kao jedini kandidat.

Članovi stranke glasovat će na biračkim mjestima u općinskim, gradskim i mjesnim organizacijama između 9 i 18 sati, osim u organizacijama s manje od 30 članova kojima je omogućeno da birališta otvore kasnije.

Središnja izborna komisija privremene neslužbene rezultate bi trebala objaviti u 21 sat, nakon čega se očekuju izjave dvojice kandidata.

Sve o unutarstranačkim izborima u SDP-u pratite u Vijestima Nove TV u 17h i Dnevniku u 19:15h. Izborna kampanja u SDP-u traje još od sredine siječnja, a suparnički stožeri nerijetko su se javno služili teškim riječima, za što se Milanović ispričao na završnom skupu u četvrtak, poručivši članstvu da mu je žao ako je bilo teških riječi, te da u tome nije bilo zle namjere.

Članovima stranke Milanović je ponudio nastavak borbe s HDZ-om, poručujući kako ne namjerava odstupiti od lijevo-liberalnih vrijednosti, dok je Komadina kampanju gradio oko odnosa u stranci, obećavajući da će svi članovi biti uključeni u donošenje kadrovskih odluka, od izbornih lista do ministara i premijera.

U samoj završnici kampanje iz dvaju su tabora u javnost neslužbeno dospijevale i najave poslijeizbornih "čistki", no obojica kandidata javno su isticali da se ne namjeravaju osvećivati neistomišljenicima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene