Jedan je hrvatski grad odabran među 52 destinacije koje se moraju posjetiti u 2014. godini prema izboru NY Timesa. Zaboravite omiljenu hrvatsku obalu, poruka je uglednog medija.


Varaždin je prema izboru New York Timesa jedna od 52 svjetske destinacije koje se moraju posjetiti u 2014. godini. Hrvatski barokni grad našao se tako među najpoželjnijim svjetskim turističkim destinacijama.

VIDEO Oni su pravi mamac za turiste, a mi ih zanemarujemo

Vezani članci Turizam Požeško-slavonske županije - 1 Turisti dolaze zbog kvalitetnih vina i prirode, ali često nemaju gdje prespavati: U cijeloj županiji samo je jedan hotel Kvaliteta turizma u Dubrovniku - 5 Od luksuza do nereda: Provjerili smo kakva je kvaliteta turističke ponude za nadolazeću sezonu

'Zaboravite omiljenu hrvatsku obalu. Varaždin, grad u unutrašnjosti, jedan je od najpitoresknijih i najočuvanijih dijelova zemlje. Sat vremena udaljen od Zagreba, ovaj mali grad od nekih pedeset tisuća stanovnika ima besprijekornu kamenom popločenu jezgru, a prepun je baroknih crkava i palača, kao što je palača Drašković. U istom je stilu i barokni glazbeni festival, ali tu priča ne prestaje. Ostali festivali i koncerti su suvremeni i mijenjaju se iz godine u godinu. U prvom redu, tu je Radar Festival koji je privukao imena kao što su Bob Dylan i Carlos Santana. Ostali festivali, kao što je Špancirfest, održavaju se od kolovoza do rujna i privlače umjetnike i glazbenike iz cijele Europe' napisao je NY Times, izvijestila je Turistička zajednica Grada Varaždina.

Od europskih destinacija na popisu The New York Timesa su albanska obala, Beč, danski Elsinore, Rotterdam, Subotica, Škotska, Yorkshire, Frankfurt, Umea, švicarski Andermatt, Atena, Vatikan i Island.
DNEVNIK.hr pratite putem
iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook