Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Glasajte i vi

Izbor homofoba i homofrenda 2012. godine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kao i svake godine do sada Zagreb Pride objavio je na svojim web stranicama popis osoba nominiranih za homofoba i homofrenda godine.

Kao i svake godine do sada Zagreb Pride objavio je na svojim web stranicama popis osoba nominiranih za homofoba i homofrenda godine.

Pročitajte i ovo Papa Franjo s novinarima u avionu Papa o ženama i LGBT osobama u Crkvi: "Crkva je otvorena za sve, ali..." Edgars Rinkevics Edgars Rinkevics Latvija je prva država EU čiji je predsjednik otvoreno deklarirani homoseksualac

Na popisu za homofoba godine našli su se: Ante Kulušić, Josip Bozanić, Stjepan Lozo, Željko Kerum i Zoran Vinković. Sigurni smo da je svoje mjesto na popisu mogla naći još pokoja osoba, ali izbor je pao na gore navedene. Svaki od njih je na sebi svojstven način promicao nesnosljivost prema gay populaciji.

Iz Zagreb Pridea objasnili su i svoje kriterije za sastavljanje ove liste, pa su tako HDZ-ovca Antu Kulušića stavili zbog njegove izjave: “Izađite 4. prosinca na izbore da zgazimo Kukuriku koaliciju, jer ne želimo da nam homoseksualci šetaju po Poljani”.

Kardinala Bozanića nominirali su kao ' šefa' Crkve, jer nisu mogli izdvojiti pojedinačne svečenike zbog svojih brojih homofobnih ispada.

Stjepan Lozo, povjesničar i član građanskog stožera za obranu rive, na listi se našao jer je, prema Zagreb Prideu, huškao na nasilje protiv gay populacije.

Stavovi Željka Keruma prema homoseksualcima otprije su poznati, međutim ove se godine potrudio onemogućiti održavanje Povorke ponosa preko splitske rive.

Listu su završili sa Zoranom Vinkovićem, zastupnikom HDSSB-a koji je LGBT osobe nazvao “pederima” dok, kako je sam rekao, “za lezbaču još ne postoji hrvatska riječ” na sjednici Sabora na kojemu je Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova predstavila svoje izvješće.

>> Marijana Petir: Čudi me da nisu svi Hrvati katolici dobili titulu homofoba

Podsjećamo da je prošle godine za homofoba godine bila izabrana Marijana Petir, političarka iz HSS-a, dok je za homofrenda izabrana Vesna Pusić.

 Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene