Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jučer oko 12 sati na jednokolosječnoj pruzi dva putnička vlaka krenuli su jedan prema drugom. Tragedija je spriječena u posljednji tren.


Normaliziran je željeznički promet na pruzi Zagreb Glavni kolodvor - Rijeka, koji je bio obustavljen zbog izvanrednog događaja između kolodvora Jastrebarsko i Draganići, priopćile su Hrvatske željeznice.

Vezani članci Djevojčica (14) poginula na tračnicama - 2 Policija objavila detalje stravične nesreće u kojoj je poginula 14-godišnjakinja: "Iza zadnjeg vagona je prelazila prugu" Ilustracija Moguća kašnjenja: Zbog radova posebna regulacija željezničkog prometa u Zagrebu i Zaprešiću

Naime, na jednokolosječnoj pruzi, putnički vlak koji prometuje na relaciji Moravice - Zagreb Glavni kolodvor jučer je greškom dobio dopuštenje da krene iz kolodvora Draganići prema Zagrebu dok je istodobno iz kolodvora Jastrebarsko pokrenut brzi vlak iz kolodvora Jastrebarsko prema Rijeci.

>> Otkazale kočnice lokomotive? 12 radnika ozlijeđeno, dvojica teško

'No, odmah nakon pokretanja brzi vlak je zaustavljen te je isključen napon u kontaktnoj mreži na dionici pruge Jastrebarsko – Draganići', naveo je HŽ. 

HŽ se ispričava putnicima zbog poteškoća, koje su imali na putovanju i dodaje kako se utvrđuju okolnosti ovog događaja.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.