Podružnica Zagrebačkog velesajma ponudila je paviljone 5 i 6.


Reporterka Dnevnika Nove TV Ivana Ivanda javlja da su pojedine izbjeglice iz zagrebačkog hotela Porin s dokumentima upućene na Zagrebački velesajam.

Vezani članci U kamionu sa sadnicama pronađeni migranti - 3 "Rasadnik migranata": Srpski carinici uhvatili ilegalce u kamionu sa sadnicama i objavili što ih je odalo Koronavirus, Hrvatska - 4 U Hrvatskoj 747 novozaraženih: Veliki porast broja novooboljelih u Splitsko-dalmatinskoj županiji

Ivanda upozorava da te izbjeglice ne znaju što im piše na papirima koje su dobili te da su pušteni bez daljnjeg nadzora da se snalaze.

Grad ponudio pomoć

Na jučerašnjem sastanku u prostorijama Ureda za upravljanje hitnim situacijama predstavnici svih nadležnih Ureda Grada Zagreba te Zagrebačkog holdinga razrađivali su plan smještaja izbjeglica budući da će očito institucijama RH biti potrebna potpora, objavljeno je na stranici Zagrebačkog holdinga.

Sastanak je vodio Pavle Kalinić, pročelnik Ureda za upravljanje hitnim situacijama, a ispred Zagrebačkog holdinga prisustvovali su predstavnici podružnica Robni terminali, Vladimir Nazor, Zagrebački velesajam te Direkcije.

Na kolodvoru oko 2.000 ljudi: 'Ovo je preraslo u ozbiljan problem'

Na sastanku se razgovaralo o sljedećim temama:

1. podružnica ZV ponudila je smještaj u paviljone 5 i 6, a kontaktiran je i ZET radi osiguranja vozila za prijevoz izbjeglica unutar ZGB na lokaciju (kolodvor-ZV).

2. postoji hitna potreba u osiguranju pomoći u posteljini (plahte, deke, jastuci) o čemu će Ured dostaviti specifikaciju ZGH, a RTZ će osigurati da se kod njih skladišteni madraci Crvenog križa dopreme na lokaciju smještaja izbjeglica.

3. zatraženo od Grada posebno osiguranje prostora radi ograničavanja kretanja u krugu ZV, radi sigurnosnih razloga te razloga sprečavanja ometanja poslovnih funkcija koje se odvijaju na lokaciji te posebne pažnje prema komitentima koji plaćaju zakupnine za prostore.

U Hrvatskoj se očekuje više od 20.000 izbjeglica! APEL IZ TOVARNIKA: Svjedoci smo humanitarne katastrofe!

Pročelnik gradskog ureda za Upravljanje hitnim situacijama navodi da će na lokaciji biti stalno prisutna policija, te je obećao uključivanje predstavnika civilne zaštite.

Sljedeći sastanak najavljen je za četvrtak na temu do sada provedenih i dogovora oko daljnjih aktivnosti 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook