Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pukla žica dalekovoda?

Lokaliziran požar na Mosoru, gorjelo 6 hektara borove šume

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Požar, koji je danas u poslijepodnevnim satima buknuo na južnom dijelu Mosora blizu prigradskog splitskog naselja Žrnovnica, lokaliziran je večeras oko 19 sati, izvjestila je Javna vatrogasna postrojba Split.

U gašenju vatrene stihije, koja je bila zahvatila 6 hektara pretežito borove šume, sudjelovalo je sedam postrojba sa devet vozila i tridesetak vatrogasaca, te dva kanadera.

Vatrogasci su izvijestili kako je ovaj požar vjerojatno uzrokovan pucanjem dalekovodne žice od čega se zapalila najprije trava, a zatim je vatra zahvatila i borovu šumu.

U poslijepodnevnim satima, za vrijeme razbuktavanja vatrene stihije, u Žrnovnici je sirenom bila označena i opasnost od požara. (Hina)

Pročitajte i ovo Sofija Preljvukić i Robert Vulić - 3 Ususret svetom Duji Cijeli se grad priprema za svoj dan: Uoči dana sv. Duje podijeljene nagrade grada Splita, održan prigodan program Posljedice požara na mini kruzeru - 1 Poraz pravne države Država će brodarima koji su godinama gradili bespravnu luku sagraditi legalnu - vrijednu više od 18 milijuna eura"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene