Probleme u dubrovačkom Državnom odvjetništvu napravili su lopovi. Zasad nepoznati počinitelj ukrao im je službene laptope.

Galerija


Problema ima i u dubrovačkom Državnom odvjetništvu, ali ne zbog masona, već lopova. Nepoznati počinitelj ukrao je – službene laptope.

Vezani članci Veselin Šljivančanin, Mile Mrkšić, Vojislav Šešelj Gdje su danas vukovarski krvnici? Zbog ratnog zločina neki su još iza rešetaka, drugi su kaznu već odslužili, a treći je nisu ni doživjeli Policija, ilustracija (Foto: PU zagrebačka) Spremačica (40) u Dubrovniku opelješila poslodavce: Ukrala je nakit, odjeću, posteljinu, ukrase, novac...

Iz policije potvrđuju da je prije nekoliko dana Općinsko državno odvjetništvo u Dubrovniku prijavilo krađu informatičke opreme iz zgrade suda i da je kriminalističko istraživanje je u tijeku.

Neslužbeno se doznaje da je riječ o informatičkoj opremi koja je bila dio pošiljke za sud. Inače, u zgradi suda u Dubrovniku su smješteni Županijski, Trgovački i Općinski sud te Županijsko i Općinsko državno odvjetništvo. Oprema je bila namijenjena za Državno odvjetništvo.

Kada je primijećeno da nedostaje nekoliko lapotopa, traženi su po zgradi, no na kraju je prijavljena krađa. Neslužbeno se doznaje da se sve događalo prije 20 dana, a prijavljeno je prije nekoliko dana.

Postavlja se pitanje kako je moguće da su iz zgrade izneseno prijenosna računala, kojih je bilo više. Na ulazu u zgradu suda su zaštitar i detektor, pa se pojavila i teorija da je netko to pomno isplanirao – uzeo laptope, spremio ih i svaki dan jednog po jednog iznosio.

Bit će zanimljivo vidjeti što će policija otkriti i tko stoji iza ovakve pljačke. Srećom, u laptopima nije bilo spisa, dokumentacije ili povjerljivih informacija.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr