Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SINDIKALAC FABRICIO KALČIĆ

Uzavrela situacija u Puli: "Ako dođe do stečaja, ova firma propada. Lagali su nas od početka godine"

Fabricio Tkalčić iz Sindikata Istre (Foto: Dnevnik.hr)
Fabricio Tkalčić iz Sindikata Istre (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Katarina Jusić uživo iz Pule u razgovoru s Fabriciom Tkalčićem (Foto: Dnevnk.hr) Katarina Jusić uživo iz Pule u razgovoru s Fabriciom Tkalčićem (Foto: Dnevnk.hr) Foto: Dnevnk.hr +0 Fabricio Tkalčić iz Sindikata Istre (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/2 >>
Što za radnika brodogradilišta znači mjesec bez plaće dovoljno će reći sljedeći podaci. Plaća radnika u prosjeku je oko 5.600 kuna, kažu iz njihovih sindikata.

Prema izračunu hrvatskih sindikalnih središnjica minimalni životni troškovi za četveročlanu obitelj u Rijeci iznose oko 7.300 kuna, a prosječni blizu 10 tisuća kuna. U Puli i više, minimalni troškovi su oko 7.700 kuna, a prosječni iznad 10 tisuća.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ŠTRAJK I DALJE TRAJE Predsjednica Nadzornog odbora Uljanika Renata Kašnjar-Putar podnijela pa povukla ostavku Gost Dnevnika Nove TV poduzetnik Alan Sumina o spašavanju neuspješnih uprava (Foto: Dnevnik.hr) ALAN SUMINA ZA DNEVNIK NOVE TV Jedan od najuspješnijih hrvatskih poduzetnika o krizi u Uljaniku i 3. maju: "Ako stalno bez uspjeha radite iste stvari, treba reći – stop"

Za Dnevnik Nove TV iz Pule se javila reporterka Katarina Jusić koja je kazala kako se još ne zna hoći li doći do sastanka političkog vrha Pule s premijerom.

"Hoće li doći do sastanka, upitali smo ured premijera Plenkovića, no odgovor nismo dobili. Kažu nam tek kako su u kontaktu s predstavnicima grada i županija i da svi zajedno rade na rješavanju ovog problema. Danas je ostavku ponudila predsjednica nadzornog odbora Uljanika, no istu je ubrzo i povukla, sve do izbora novih članova“, izvijestila je reporterka dodavši kako je u petak iz Grada Pule stiglo priopćenje kako će Grad sufinancirati kupnju školskog pribora za djecu radnika Uljanika. Ipak, sve su to vatrogasne mjere. Radnici žele plaću i sigurno radno mjesto.

O problemima u Uljaniku govorio je Fabricio Kalčić iz Sindikata Istre, Kvarnera i Dalmacije, koji je kazao kako se posljednjih dana stečaj spominje kao jedna od opcija. "Ako je to rješenje, znači da su nas lagali od početka godine, i naša uprava i sam ministar Horvat. Ako dođe do stečaja, mislim da će doći i do zatvaranja ove firme.

Uprava je ostala danas u Zagrebu radi pronalaska nekog rješenja, no nemamo informacije je li do njega i došlo. Daljnje akcije su dolazak na Markov trg u ponedjeljak, nadamo se da će nas primiti premijer Plenković kako bismo mu mogli sve probleme reći."

Na pitanje što od utorka Kalčić je rekao da se u Puli nastavlja prosvjed kakav je bio i protekla tri dana.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene