Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Iz programa Erasmus dodatnih 14,7 milijarda eura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Preko Erasmus + programa više od četiri milijuna mladih ljudi, studenata i odraslih steći će iskustvo i vještine studiranjem, usavršavanjem i volonitranjem u inozemstvu.

Program Erasmus + nudi 14,7 milijarda eura, što je 40 posto više sredstava nego za programe iz kojih je upravo taj program izrastao, rekao je ministar znanosti obrazovanja i sporta Željko Jovanović dodavši kako je riječ o programu za obrazovanje zemalja Europske unije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nezadovoljni Učitelji vikali Jovanoviću: To je sramota! Slika nije dostupna Akcija na Facebooku Nezadovoljni će studenti u menzama jesti samo kolače?

Ministar Jovanović smatra da će internacionalizacija obrazovanja dati viziju Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta te omogućiti da stvori održiv obrazovni sustav. Također je ocijenio da će zajednički program povećati konkurentnost našeg obrazovanja te omogućiti da se naš obrazovni sustav uspoređuje s onim u zemljama EU.

>> VIDEO Ovo je dobro znati ako ste mladi poduzetnik početnik!

Hrvatska je u razdoblju od 2009. do 2013. za obrazovanje mladih dobila gotovo 200 milijuna kuna, a ministar Jovanović je istaknuo da je internacionalizacija obrazovanja strateški cilj, koji potiče individualni pristup učenika i potiče mobilnost studenata te omogućuje društvenu jednakost u obrazovnom procesu.

Istaknuo je i kako program Erasmus + daje velike mogućnosti visokim učilištima te dodao da je prvi put u program uključen i sport. Ministar se nada kako će program na razini obrazovanja potaknuti i suradnju svih u proces uključenih ustanova.

>> Europski parlament dao zeleno svjetlo programu Erasmus+

Pomoćnica ministra za visoko obrazovanje Ružica Beljo istaknula je kako je ključni cilj programa internacionalizacija obrazovanja. 'Erasmus + će osigurati 14,7 milijarda euta tijekom sedam godina za jačanje obrazovanja, ustavršavanja, sporta i položaja mladih u Europi', rekla je dodavši da će Europa svojim građanima pružiti obrazovanje, vještine i kreativnosti potrebne za život u društvu znanja.

Napomenula je kako su obrazovanje, usavršavanje i neformalno podučavanje mladih važni za stvaranje novih radnih mjesta i poboljšanje europske konkurentnosti.

>> Velika navala na program Erasmus: Svi žele u studentsku razmjenu!

Preko ovog programa više od četiri milijuna mladih ljudi, studenata i odraslih steći će iskustvo i vještine studiranjem, usavršavanjem i volonitranjem u inozemstvu. Program će, kako se predviđa, potaknuti više od 125 tisuća ustanova i organizacija na rad sa srodnim organizacijama u drugim zemljama kako bi modernizirali podučavanje i rad s mladima. Erasmus + zamjenjuje sedam programa jednim tako da mu je jednostavnije pristupiti

Program Erasmus + podupire mogućnosti za učenje, usavršavanje, stjecanje radnoga iskustva ili volontiranje u inozemstvu. Također podupire zaposlene u sektoru obrazovanja, usavršavanja kako bi podučavali ili učili u inozemstvu te razvoj digitalnoga obrazovanja u uporabu informacijsko-komunikacijske tehnologije kao i učenje stranih jezika.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene