Obavijesti Video Pretražite Navigacija
službe radile cijelu noć

Iz Grada se ispričali Zagrepčanima koji su uzalud zvali broj za štete: "Otklonili smo tehničke poteškoće"

Snažan potres u Zagrebu
Snažan potres u Zagrebu PIXSELL/DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Snažan potres u Zagrebu Snažan potres u Zagrebu Foto: PIXSELL/DNEVNIK.hr +0 Zagreb nakon najjačeg potresa u posljednjih 140 godina Galerija 1/2 >>
Osim na besplatne brojeve telefona odsad se šteta nakon potresa može prijaviti i preko aplikacije.

GDi je za Ured za upravljanje u hitnim situacijama izradio aplikaciju "Prijava za pregled građevina nakon potresa". Iz grada mole građane da na poveznici https://arcg.is/1vafny0 popune aplikaciju. Poručuju da će na taj način pomoći Gradu i ubrzati procjenu štete.

''Ured, sve službe i volonteri Civilne zaštite radili su cijelu noć. Zaprimljeno je oko 5000 prijava za brzu procjenu šteta, jučer je odrađeno više od 500 brzih procjena na terenu. To je velik posao koji smo mogli odraditi samo uz nesebičnu podršku volontera svih inženjerskih struka'', priopćio je Ured za upravljanje u hitnim situacijama.

Također su izvijestili da je jučer podignuto šatorsko naselje na Trgu Franje Tuđmana, u Cvjetnom naselju prenoćilo je 59 osoba, podijeljeni su obroci po Donjem gradu, građevinske tvrtke raščišćavale su koridore, komunalno-prometno redarstvo odradilo je označavanje zgrada u suradnji s PU zagrebačkom. ''Postrojbe opće namjene civilne zaštite pomogle su u evakuaciji i raščišćavanju bolnica. U suradnji s Gradskim društvom crvenog križa Zagreb radio se transport nepokretnih osoba iz zgrada kojima je bitno narušena statika'', zaključuju u priopćenju i još jednom mole građane za strpljenje. Poručuju da će timovi građevinara obići građevine prema prioritetima.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević o obnovi - 1 190 milijuna eura Tomašević pohvalio obnovu Zagreba pa kritizirao ministra: "Nadam se da će država što prije to učiniti" Josip Atalić 4 godine nakon Potresni inženjer otkrio: "Ovi su dijelovi Zagreba najugroženiji od potresa"

Brojni građani javili su da na besplatan broj za prijavu štete ne mogu dobiti nikoga. Iz Grada su na naš upit odgovorili da su poteškoće sada otklonjene.

''Građanima se ispričavamo zbog početno otežanog pristupa operaterima i molimo ih za razumijevanje. Sada su tehničke poteškoće otklonjene, a u slučaju iznimnog opterećenja linija sustav će zabilježiti broj i slijedit će povratni poziv. Činimo sve što je u našoj moći, kako bismo osigurali punu dostupnost'', kažu iz Grada Zagreba. Dodali su da je dosad zaprimljeni 9127 poziva građana.

Brojevi besplatnih linija za prijavu posljedica potresa su 0800 8802 i 0800 8805.



 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene