Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon što je Milan Bandić sazvao hitnu sjednicu gradske skupštine na kojoj obećava niz mjera socijalno ugroženima, kritike stižu i iz HDZ-a i SDP-a. Upozoravaju ga da gradonačelničku fotelju koristi za nove birače, a sve na kraju plaćani građani.


Umirovljenicima, učenicima, majkama i blokiranima - svima njima kao zagrebački gradonačelnik Milan Bandić želi pomoći i to očito žurno, već iduće srijede na izvanrednoj sjednici gradske skupštine.

Vezani članci Slika nije dostupna Bandić: Bit ćemo 'jezičac na vagi' još više nego prije Slika nije dostupna Bandić u slučaju izborne pobjede najavio dislociranje sedam ministarstava iz Zagreba

Građani podržavaju njegove odluke i obećanja, a neki od njih će mu upravo na temelju takvih obećanja dati svoj glas. No politički protivnici u zagrebačkom gradonačelniku ne vide dobrotvora nego kandidata za premijera čiji lov na glasove, tvrde, plaćaju građani.

'Ovdje nije stvari osjetljivosti Milana Bandića, jer je to mogao napraviti prije 6-7 mjeseci. Svi problemi koje on sada rješava ovim mjerama su bili aktivni i prije godinu dana, dakle u ovom trenutku kada je predizborna kampanja ići s ovakvim mjerama je čista predizborna priča', rekla je potpredsjednica SDP-a Milanka Opačić.

'Proračun grada Zagreba nije Rokfeler da kada god zatreba gurnete ruku pa dijelite novce kako i kada želite. To nije dobro. Nije dobro da se igrate sa socijalnom osjetljvošću ljudi, nije dobro da se igrate s memorijom ljudi', izjavio je član Predsjedništva HDZ-a Andrija Mikulić.

Iz gradonačelničke fotelje Bandić blokiranim Zagrepčanima želi oprostiti dio duga, obećava besplatno dopunsko osiguranje za one s mirovinama manjim od 1500 kuna, zagrebačkim majkama s troje i više djece nudi status odgajateljice. Školarci u metropoli i ove će godine imati besplatne udžbenike, a to je Bandićev plan i za sve Rome u Hrvatskoj. Zagrebački proračun podmirit će i udžbenike za učenike iz Petrinje, a želi kupiti i Imunološki zavod.

'Sve ovo što sam nabrojao, posebno prvih 6 točaka će biti prve točke dnevnog reda buduće odgovorne Vlade. Na čelu s Milanom Bandićem', samouvjereno je izjavio Milan Bandić.

Veza između gradonačelničkih, ministarskih, premijerskih i stranačkih ovlasti najtanja je u predizborno vrijeme, a tu razliku čini se slabo zna i Milan Bandić.
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju