Nakon jučerašnje presude za ratno profiterstvo prema kojoj, uz dvije i pol godina zatvora, mora vratiti 3,6 milijuna kuna, a država mu je blokirala imovinu, bivši premijer Ivo Sanader odgovorio je na novinarsko pitanje od čega živi.

Galerija


''Vidjeli smo u novinama popis blokirane imovine, pa se nameće pitanje od čega živite'', rekla je novinarka Sanaderu.

Vezani članci Ivo Sanader (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL) Presuda Vrhovnog suda još nije dostavljena : Obrana Ive Sanadera traži ukidanje istražnog zatvora Ivica Todorić (Foto: Goran Stanzl/PIXSELL) Stiglo odobrenje iz Londona za provedbu istraga protiv Ivice Todorića

"Nameće se pitanje, jel'? Ako vam se nameće pitanje, nađite odgovor na njega'', rekao je Sanader odlazeći sa suda gdje mu je danas počelo suđenje u slučaju Ina-MOL.

Na dodatna pitanja nije želio odgovarati, a na pitanje kako će platiti, ako mu je blokirana imovina, odgovorila je Sanaderova odvjetnica Jadranka Sloković: "Pa iz blokirane imovine. Kaj vi ništa ne razumijete?"

Sanader je jučer proglašen krivim u slučaju Hypo i nepravomoćno osuđen na dvije i pol godine zatvora. Naloženo mu je i da, po pravomoćnosti presude, mora državi treba vratiti nepripadnu imovinsku korist od 3,6 milijuna kuna.