Nakon jučerašnje presude za ratno profiterstvo prema kojoj, uz dvije i pol godina zatvora, mora vratiti 3,6 milijuna kuna, a država mu je blokirala imovinu, bivši premijer Ivo Sanader odgovorio je na novinarsko pitanje od čega živi.

Galerija


''Vidjeli smo u novinama popis blokirane imovine, pa se nameće pitanje od čega živite'', rekla je novinarka Sanaderu.

Vezani članci Ante Todorić, Milan Bandić, Andrea Zlatar Violić, Ivo Sanader (Pixsell) Bili su hrvatska gospodarska i politička elita: Isti dan na sudu zakazali ročišta za Bandića, Sanadera, Vidoševića, Antu Todorića... Ivo Sanader (Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL) - 3 "Krše se moja ustavna prava": Sanader dobio branitelja po službenoj dužnosti jer se odvjetnici nisu pojavili na sudu

"Nameće se pitanje, jel'? Ako vam se nameće pitanje, nađite odgovor na njega'', rekao je Sanader odlazeći sa suda gdje mu je danas počelo suđenje u slučaju Ina-MOL.

Na dodatna pitanja nije želio odgovarati, a na pitanje kako će platiti, ako mu je blokirana imovina, odgovorila je Sanaderova odvjetnica Jadranka Sloković: "Pa iz blokirane imovine. Kaj vi ništa ne razumijete?"

Sanader je jučer proglašen krivim u slučaju Hypo i nepravomoćno osuđen na dvije i pol godine zatvora. Naloženo mu je i da, po pravomoćnosti presude, mora državi treba vratiti nepripadnu imovinsku korist od 3,6 milijuna kuna.