Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ozbiljno se priprema

Svjedočenje Sanadera neće se izravno prenositi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Riječi bivšeg premijera koje će izreći pred Povjerenstvom hrvatski građani neće imati priliku izravno čuti.

Svjedočenje bivšeg premijera neće se izravno prenositi. Vijest je to koju je za Dnevnik.hr potvrdila Ružica Šimunović, voditeljica saborske službe za odnose s javnošću. 'Neće biti izravnog prijenosa svjedočenja Ive Sanadera, praksa ostaje kakva je i bila, ni kada je svjedočio Damir Polančec nije bila drugačija situacija', rekla je Šimunović i naznačila da se radi o konačnoj odluci.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prve reakcije 'Sjajan je glumac, vidi se od koga je to Petra naslijedila' Slika nije dostupna Sanader pred povjerenstvom Istraživanje Nove TV: Kosor i Vlada sigurni od Sanadera

Na upit ne postoji li kod svjedočenja bivšeg premijera opravdani interes javnosti da zna, glasnogovornica Šimunović je rekla kako  nije na njoj da prosuđuje.

Tajan dio o odredbama ugovora o plinskom poslovanju

Ivo Sanader preuzeo je 5. rujna poziv za svjedočenje pred saborskim Istražnim povjerenstvom o privatizaciji Ine. Potvrdila je to i Dragica Zgrebec, predsjednica Istražnog povjerenstva za privatizaciju Ine. Objasnila je kako će tajni biti isključivo samo oni dijelovi svjedočenja Ive Sanadera koji će se odnositi na pitanja o pojedinostima odredba ugovora o plinskom poslovanju, koji je tajan.

'Ukoliko netko bivšeg premijera bude pitao o okolnostima sklapanja ugovora o plinskom poslovanju, taj dio svjedočenja neće biti tajan za javnost', objasnila je Zgrebec.

Ivo Sanader prošlog se vikenda tek vratio iz SAD-a, a čini se da mu je jedan od prvih zadataka bio pruzimanje poziva. Tim je, čini se, pokazao i ozbiljnu namjeru da dodje pred članove Povjerenstva i da svoj iskaz kako se i zašto privatizirala Ina 2007. godine te je li bilo potrebe za time iz ugovora 2003. ili je HDZ-ova vlada imala druge motive.

>> 'Ne mogu govoriti o tome je li Sanader predmet istrage'

>> Građani misle da je i Kosor znala za kriminal, traže ostavke!

Ivo Sanader, doznaje se iz izvora bliskih bivšem premijeru, zadnjih se dana ozbiljno priprema za svoj nastup pred Povjerenstvom, provjerava dokumentaciju i okolnosti koje su prethodile prodaji. Zanimljivo će biti njegovo svjedočenje o okolnostima kako se privatizirala Ina, te tko je unutar HDZ-ove vlade sudjelovao u svemu. Naime, iz iskaza prije 14 dana, prvo Ivana Šukera pa Damira Polančeca, čuli su se oprečni stavovi. Potpredsjednik Šuker tvrdio je kako je Polančec sve radio sam, a Polancec je tvrdio da ništa bez suglasnosti Predsjedništva HDZ-a nije radio.

 Odgovornost ostalih ministara

Ivo Sanader imat će prigodu u 2 sata odgovoriti na ta pitanja. . Javnost će posebno pratiti Sanaderovo svjedočenje u svjetlu odgovornosti i ostalih ministara i iz tadašnje i sadašnje vlade.

Većina građana misli da je većina ministara znala sve

Posljednja istraživanja Nove TV govore kako građani misle da je većina HDZ-ovih ministara sve znala o privatizaciji Ine, a zanimljivo je da smo proveli i istrazivanje kome su građani više vjerovali, Polančecu ili Šukeru, a bivši potpredsjednik Vlade uvjerio je većinu građana.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene