Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oko ustavnih promjena

Predsjednik se narugao HDSSB-u: Slatko su me nasmijali! Mislim da im se smije i cijela država!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Ili misle da mogu još što utržiti da bi činili potrebnu većinu, ili im je došla zapovijed iz druge države da ne izdaju ljutu desnicu', poručio je Josipović HDSSB-u nakon što su povukli svoju podršku promjenama Ustava.

Na neočekivano povlačenje podrške HDSSB-a promjenama Ustava ne prestaju stizati reakcije, a oglasio se i predsjednik Ivo Josipović koji je poslao priopćenje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Oštre izjave Josipović reagirao: Mikulić je zadužen za prljave poslove HDZ-a! Slika nije dostupna 'Potrebno razjasniti' Šišljagić: HDSSB nije nikom jamčio da će podržati ustavne promjene!

HDSSB neće podržati promjene Ustava: 'Ne želimo biti dio zakulisnih igara Kukuriku koalicije i HDZ-a!'

'U razloge zbog kojih je HDSSB najprije prihvatio predložene promjene Ustava, a sada te iste promjene odbija, ne mogu detaljnije ulaziti. Zanimljive su jedino promjene u raspoloženju istaknutih članova stranke.

Ponajprije, inzistirali su da se usvoje promjene kakve su predložene. Gospodin Burić, njihov istaknuti član stranke, je referirajući se na moje prijedloge izmjena, kako kažu novinari, citiram, 'pobjesnio'.

Sada, HDSSB misli da ću se ljutiti što su, odbijajući te iste predložene promjene, razotkrili 'možda' tajni dogovor mene i premijera. Neka ne budu zabrinuti, ne ljutim se. Dapače, slatko su me nasmijali. Mislim da im se smije i cijela održava.

Istina je puno jednostavnija. Ili misle da mogu još što utržiti da bi činili potrebnu većinu, ili im je došla zapovijed iz druge države da ne izdaju ljutu desnicu. Ali, njihova odluka, njihova stvar.

Što se sudbine ustavnih promjena tiče, želim da se na dobroj platformi postigne puni konsenzus ili barem potrebna većina. Svoje prijedloge za poboljšanje sadašnjeg, ne osobito uspjelog teksta izmjena, dao sam. Na Saboru je da odluči', poručio je predsjednik Josipović u priopćenju.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene