Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nepravomoćnu osuđujuću presudu protiv Josipa Perkovića i Zdravka Mustača komentirao je za Novu TV bivši hrvatski predsjednik Ivo Josipović.


Bivši hrvatski predsjednik Ivo Josipović, komentirao je nepravomoćnu osuđujuću presudu protiv Josipa Perkovića i Zdravka Mustača nazvavši ju ozbiljnom poukom za Hrvatsku.

Vezani članci Serge Brammertz (Foto: UNTV) Brammertz zadovoljan odlukom: "Mladić se svrstava u red najvećih ratnih zločinaca u suvremenoj povijesti" Ratko Mladić Pogledajte što su beogradski mediji pisali uoči presude balkanskom krvniku Ratku Mladiću

Josipović je za procesuiranje zločina, ali smatra da bi neselektivno otkrivanje svih suradnika nekadašnje UDBA-e dovelo do destabilizacije društva. Za Lex Perković je rekao da je bio djelomice pogrešan te je objasnio zašto nije kao potpisnik tog zakona dok je bio predsjednik države tražio i ocjenu ustavnosti.

"Bilo bi puno iznenađenja da se vidi lista suradnika, danas su neki od tih ljudi i među desnima i među lijevima i među kulturnjacima i među crkvenim ljudima i pitanje je ima li danas smisla destabilizirati državu otvaranjem tih frontova ako ne lovimo zločince?", komentirao je Josipović.

Na pitanje zašto nije u skladu s ovlastima predao Lex Perković na ustavnu ocjenu, izjavio je kako misli da nema ništa neustavno u tom zakonu te da to jedino može biti protiv onoga što je ispregovarano u postupku pristupa Hrvatske u EU, još iz vremena HDZ-ove vlade.