Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nepravomoćnu osuđujuću presudu protiv Josipa Perkovića i Zdravka Mustača komentirao je za Novu TV bivši hrvatski predsjednik Ivo Josipović.


Bivši hrvatski predsjednik Ivo Josipović, komentirao je nepravomoćnu osuđujuću presudu protiv Josipa Perkovića i Zdravka Mustača nazvavši ju ozbiljnom poukom za Hrvatsku.

Vezani članci Slika nije dostupna 'Mislim da se s ovom presudom jasno može reći da je UDBA prije svega bila zločinačka organizacija' Slika nije dostupna Svjetske agencije o presudi Perkoviću i Mustaču

Josipović je za procesuiranje zločina, ali smatra da bi neselektivno otkrivanje svih suradnika nekadašnje UDBA-e dovelo do destabilizacije društva. Za Lex Perković je rekao da je bio djelomice pogrešan te je objasnio zašto nije kao potpisnik tog zakona dok je bio predsjednik države tražio i ocjenu ustavnosti.

"Bilo bi puno iznenađenja da se vidi lista suradnika, danas su neki od tih ljudi i među desnima i među lijevima i među kulturnjacima i među crkvenim ljudima i pitanje je ima li danas smisla destabilizirati državu otvaranjem tih frontova ako ne lovimo zločince?", komentirao je Josipović.

Na pitanje zašto nije u skladu s ovlastima predao Lex Perković na ustavnu ocjenu, izjavio je kako misli da nema ništa neustavno u tom zakonu te da to jedino može biti protiv onoga što je ispregovarano u postupku pristupa Hrvatske u EU, još iz vremena HDZ-ove vlade.