Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predsjednik otvoreno

Josipović o izmjenama Ustava: Ne podilazimo ocu mog savjetnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Ivo Josipović tijekom ponedjeljka sastao se s gradonačelnikom Splita, Ivom Baldasarom, a nakon toga se obratio medijima.

Na pitanje novinara da komentira odluku kako ipak 'podržava promjene Ustava u koji bi se uvelo da ratni zločini nikad ne mogu otići u zastaru', predsjednik odgovara:

Pročitajte i ovo Policija U policiji je Strašne scene u Splitu: Šakama izudarao dvije žene na terasi kafića, hvatali ga prolaznici Zoran Milanović u Splitu - 3 u Splitu FOTO Osvanuli uvredljivi grafiti na račun Milanovića: "Dođi u Split ako smiješ, ruska prostitutko"

'Iskreno da kažem, ja ne mislim da je to ključni problem naše države, mi danas imamo ozbiljnih gospodarskih problema i bilo bi dobro se koncentrirati na sve najvažnije probleme. Ali evo, kad je već pitanje odgovornosti za posjedina zlodjela na stolu, nema, naravno niti jednog razloga da se iskoriste ova ili ona pravna sredstva, da se uspostave određena pravna i moralna načela. I za u budućnosti, nikako se ne smije razmišljati o određenim promjenama po pitanju jednog slučaja. To nije i ne smije tako biti, Ustav se ne smije mijenjati zbog jedne osobe ili jednog slučaja. To nije i ne smije tako biti i to se ne smije mijenjati radi jedne osobe ili jednog slučaja za koji a pro po do kraja ni ne znamo kakav je i tek ga treba razmotriti. No, ako je slanje univerzalne poruke da niti jedan politički motiviran zločin ne može biti zaboravljen, meni je to prihvatljivo'. No, Josipović je istaknuo kako smatra da postoje i druga rješenja osim izmjene Ustava.

>> Karamarko: Ako je ideja iskrena, podržat ćemo Milanovićeve ustavne promijene

Na upit da komentira činjenicu kako Hrvatska donosi zakon koji se priječi s izručenjem oca njegovog savjetnika za sigurnost, točnije o slučaju Lex Perković, Josipović odgovara: 'Zakon nije donošen radi jednog slučaja kad je riječ o Ustavnim promjenama. I bez ove promjene u slučaju Perkovića, kako je stajalo u prijašnjem zakonu, izručenje gospodina Perkovića nije bilo moguće. Očito nitko nije mislio na ovaj pojedinačnom slučaju, zakon je jednak za sve'.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene