Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Republike Ivo Josipović ocijenio je da je Hrvatska u protekle 23 godine napravila neke važne korake, ali i naglasio da posao nije gotov, posebno u gospodarstvu.


'Nakon 23 godine možemo reći da je Hrvatska napravila neke velike i zaista važne korake. Na kraju krajeva od zemlje u ratu, zemlje djelomično okupirane i razorene postali smo članica EU, međunarodno priznata zemlja s vidljivom participacijom u ozbiljnim međunarodnim okolnostima i događajima. S druge strane, naravno da posao nikada nije gotov, posebice kada je riječ o gospodarstvu. Tu imamo jako puno toga za učiniti, imamo puno reformi za provesti', rekao je Ivo Josipović novinarima u Saboru, nakon svečane sjednice u povodu Dana neovisnosti.

Vezani članci Cijepljenje, ilustracija Konačno stiglo izvješće Nacionalnog stožera: Hrvatska bilježi manje od 60 novozaraženih u zadnja 24 sata, ali nema jednog bitnog podatka Kafići u Zagrebu, ilustracija Od danas na snazi neke blaže mjere: Kafići će raditi do ponoći, moguće je da se i navijači vrate na tribine

Ponovio je da reforme više ne mogu čekati te da ih treba provesti na više razina.

Leko: Referendumi su nam u zadnje vrijeme nekako u modi

'Nije pitanje samo gospodarskih zakona i gospodarskih mjera. Naše društvo treba novi iskorak, nove temelje, treba novi iskorak kada govorimo o demokraciji, o organizaciji, o efiksnosti, o funkcionalnosti. Ja vjerujem da Hrvatska to može učiniti i želim da možda već dogodine kažemo: da, Hrvatska ima jedan novi uzlet u bolju budućnost', poručio je predsjednik. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook