Stjepan Mesić, Ivo Josipović, Zoran Milanović (Foto: Borna Filic/PIXSELL)
Stjepan Mesić, Ivo Josipović, Zoran Milanović (Foto: Borna Filic/PIXSELL) Foto: Borna Filic/PIXSELL

Bivši predsjednik Ivo Josipović komentirao je govor predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović iz Knina za N1. Kaže da je krajnje neprimjeren i pita se je li predsjednica pila prije toga.


"Jučerašnji govor predsjednice u Kninu bio je privatizacija javne proslave, što je vrlo neukusno. Riječ je o nedopustivu nastupu. Vidjeli smo još jedan od pokazatelja društvene regresije. Ne samo da je pričala besmislice, s obzirom na prigodu na kojoj je govorila, nego je imala i čudnu gestikulaciju, pa se mnogi pitaju je li tome prethodila konzumacija alkohola", kazao je Josipović.

Desničarski dernek

Vezani članci Vladimir Grošić - 3 Knin tuguje za petogodišnjim dječačićem: Stručnjak otkriva koji je sindrom u pozadini strašne tragedije i priznaje - "I meni se dogodilo da sam zaboravio dijete..." Ivana Petrović u studiju Dnevnika Nove TV - 2 Ivana Petrović komentira presudu balkanskom krvniku: "Srebrenički genocid nije rasvijetljen do kraja. Tko je podupirao Ratka Mladića?"

"Predsjednik bi se trebao, ali se ne mora držati protokola. Ovo je potpuno nesuvisli nastup, koji je bio još samo jedan loš korak u ovogodišnjem obilježavaju Dana zahvalnosti. Opća slika te predstave bila je jako ružna, desničari koji viču Za dom spremni... Cijela se priredba pokazala kao desničarski dernek, što doista ne valja", poručio je Josipović.

"Ovakvi derneci nacionalističkog profila rezultat su potrebe političkih elita i u Srbiji i Hrvatskoj da se tenzije stalno podgrijavaju, kako bi se oni sa svojim programima zadržali na vlasti. Čini mi se da je danas možda gore nego čak i neposredno nakon rata", rekao je Josipović.

Nastup predsjednice izazvao je brojne reakcije. Podsjetimo, govoreći o obrani Hrvatske u ratu, istaknula kako ju je grizla savjest i kako "bi najradije uhvatila pušku i otišla na bojište".