Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ivo Josipović, bivši hrvatski predsjednik, u intervjuu za "Večernje novosti", ustvrdio je da državni vrh Hrvatske na čelu s premijerom Andrejom Plenkovićem daje krila renesansi ustaštva.


Na konstataciju da službeni Zagreb, posebno za mandata Zlatka Hasanbegovića, bivšeg ministra kulture ali i akutalnog premijera Andreja Plenkovića, svojim izjavama i postupcima kao daje krila renesansi ustaštva, Josipović je rekao:

Vezani članci Andrej Plenković Andrej Plenković na samitu neformalnog 'mediteranskog kluba' u Ateni Andrej Plenković Plenković kaže da su Turković zvali iz Ureda predsjednika: "Nije on to učinio jer smo mu mi rekli"

"To je istina i, recimo, moja najveća kritika premijeru Plenkoviću, kojeg inače poznajem. Nije imao snage da reagira po pitanju ustaštva, što je velika šteta, pogotovo kada je riječ o ploči u Jasenovcu, što je apsolutno skandal i sramota za svaku državu."

Prema riječima Josipovića, imati baš u tom logoru i spomeniku holokaustu ploču na kojoj piše ustaški pozdrav je nedopustivo.

"Očekivao sam od svake demokratske vlade, bilo ona lijeva ili desna da to ne dozvoli", kazao je bivši predsjednik u intervjuu a prenosi B92.