Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Ivo Goldstein ne ide u Bleiburg

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na prijedlog Vijeća Židovske vjerske zajednice Bet Israel, predsjednik Ivo Goldstein odlučio je da ne ide na komemoraciju u Bleiburg, priopćeno je večeras iz te vjerske zajednice.

"Naime", kako se navodi u priopćenju, "unatoč objašnjenjima koja je na sjednici iznio, Ivo Goldstein je prihvatio mišljenje Vijeća da se radi o izuzetno osjetljivom pitanju za židovsku zajednicu u zemlji i inozemstvu, te da bi jedan takav odlazak mogao izazvati niz niz nedoumica".

Pročitajte i ovo Peđa Grbin Ni Milanoviću nije ostao dužan Grbin o potezima premijera i ministara: "Svi oni koji su napisali da je Plenković posjet Grčkoj iskoristio za skupljanje političkih poena - u pravu su" Slika nije dostupna Bet Israel ogorčen Thompsonovim koncertom

Sredinom kolovoza čelnik SDP-a Zoran Milanović predstavio je inicijativu da početkom rujna sa stranačkim izaslanstvom SDP-a posjeti u Bleiburg gdje je spomenik žrtvama Križnoga puta. 

Također, prema pisanju medija, najavljeno je da će u izaslanstvu biti i bivši ravnatelj policije Ranko Ostojić, zagrebački intelektualac Slavko Goldstein koji priprema knjigu o Bleiburgu, te njegov sin povjesničar dr. Ivo Goldstein.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene